Ξεκίνησε και επισήμως ο εμβολιασμός στη χώρα μας σήμερα, ενώ μετά τη νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού που έκανε πρώτη το εμβόλιο στην Ελλάδα, σειρά έχει ένας ηλικιωμένος.

Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, είναι ο δεύτερος πολίτης που εμβολιάστηκε σήμερα στον Ευαγγελισμό εν μέσω χειροκροτημάτων.

Ο 88χρονος κ. Γιοβανίδης από τον Έβρο ήταν ο πρώτος ηλικιωμένος που έκανε το εμβόλιο της Pfizer στέλνοντας έτσι ένα δυνατό μήνυμα σε όλους τους ηλικιωμένους αλλά και στις ευπαθείς ομάδες,  προκειμένου να κλείσουν ραντεβού και να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο κύριος Μιχάλης ήταν ο πρώτος από την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένος που δήλωσε πως θέλει να εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού. Έτσι κι έγινε!

Ο 88χρονος κύριος Μιχάλης μετά τον εμβολιασμό μάλιστα ανέφερε πως δεν πόνεσε καθόλου και γύρισε στη Μονάδα όπου φιλοξενείται.


«Νομίζω ότι σήμερα πολλοί με ζηλεύουν»

Σημειώνεται πως ο πρώτος πολίτης που εμβολιάστηκε ήταν η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ανοίγοντας έτσι το πρόγραμμα «Ελευθερία».

Η κ. Καμπισιούλη ήταν χαμογελαστή την ώρα του εμβολιασμού, ενώ μάλιστα σήκωσε τον αντίχειρα υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων για να δείξει ότι όλα πήγαν εντάξει.

Πρόκειται για έμπειρη νοσηλεύτρια καθώς εργάζεται αρκετά χρόνια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ πλέον είναι και υπεύθυνη τομεάρχης των ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Ξεκίνησε η τιτάνια προσπάθεια του εμβολιασμού και στην υπόλοιπη Ευρώπη

«Νομίζω ότι σήμερα είναι πολλοί αυτοί που με ζηλεύουν. Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να είναι στη θέση μου» δήλωσε στην ΕΡΤ η πρώτη γυναίκα που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα λίγο πριν τη λήψη του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται πως η ίδια τιτάνια προσπάθεια κατά της πανδημίας του κοροναϊού έχει ξεκινήσει  ταυτόχρονα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς τα προηγούμενα 24ωρα παραδόθηκαν ταυτόχρονα χιλιάδες δόσεις σε όλα τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.