Το παιχνίδι με την Φενερμπαχτσέ ήταν το 500ο του Ολυμπιακού στην Euroleague, με τον Θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ να γράφει τη δική του ιστορία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Γηραίας Ηπείρου. Η διοργανώτρια Αρχή έκανε αφιέρωμα στους Πειραιώτες για τα 500 παιχνίδια στο κορυφαίο επίπεδο, με τους Γιώργο Μπαρτζώκα, Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη να μιλούν για το εντυπωσιακό επίτευγμα του Ολυμπιακού.

Οπως ανέφερε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, το μυστικό της επιτυχίας των Πειραιωτών είναι το κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της ομάδας. «Χωρίς το μεγάλο μπάτζετ, αλλά με μεγάλη χημεία και καθορισμένους ρόλους, με το να είμαστε μία μεγάλη οικογένεια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

O Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: «Τα 500 παιχνίδια στην Euroleague για τον Ολυμπιακό, είναι σπουδαίο επίτευγμα. Σημαίνει πολλά για την ομάδα μας το να αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο για τόσα πολλά χρόνια, το να έχει κατακτήσει δύο ευρωπαϊκούς τίτλους στα τελευταία 12-13 χρόνια. Μιλάμε για μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι τιμή για τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται στην Euroleague, αλλά παράλληλα είναι και τιμή για την διοργάνωση να έχει τον Ολυμπιακό στις τάξεις της. Για οποιονδήποτε υπήρξε μέρος αυτής της διαδικασίας, ήταν τιμή του».

Ο Βασίλης Σπανούλης είπε: «Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο αντίκτυπο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δείξαμε σε όλους πως μπορούμε να επιτύχουμε χωρίς το μεγάλο μπάτζετ, αλλά με μεγάλη χημεία και καθορισμένους ρόλους, με το να είμαστε μία μεγάλη οικογένεια. Πάντα πίστευα πως μπορούμε να καταφέρουμε κάτι σπουδαίο, το οποίο έμοιαζε ακατόρθωτο».

Από την μεριά του, ο Γιώργος Πρίντεζης πρόσθεσε: «Η κληρονομιά που αφήνει ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο οι τίτλοι, είναι οι οπαδοί, είναι η νέα γενιά που ακολουθεί την ομάδα. Σημαίνει πολλά για εμένα να βρίσκομαι εδώ και να αγωνίζομαι για την ομάδα για τόσα πολλά χρόνια και να βοηθάω την ομάδα να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο».