Με το «στρατηγείο» όπου θα κλείνονται τα ραντεβού για το εμβόλιο συνδέθηκε η εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο».

Ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Στέλλα Γκαντώνα  μίλησαν με τον Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο για το εθνικό σχέδιο των εμβολιασμών.

Άμεση δυνατότητα για εμβολιασμούς θα έχει το προσωπικό των νοσηλευτικών δομών, προσωπικό και διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας και κέντρα αποκατάστασης και δομές χρονίων πασχόντων.

Εφόσον κάποιος θέλει να εμβολιαστεί, μετά τον εμβολιασμό θα δοθεί τη δυνατότητα αυτό να καταγράφεται, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Προέτρεψε όσους θέλουν να εμβολιαστούν να γραφτούν στην άυλη συντατογράφηση ενώ οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν και στο emvolio.gov.gr, να κατεβάσουν το ειδικό app στο κινητό τους ή να κλείνουν το ραντεβού τους σε φαρμακεία και ΚΕΠ. Προϋπόθεση είναι να έχει έρθει η σειρά εμβολιασμού της ομάδας πολιτών όπου ανήκουν.

Εξάλλου στον αριθμό 13034 οι πολίτες θα μπορούν να επιβεβαιώνουν το ραντεβού τους και επίσης να λαμβάνουν πληροφόρηση για το αν έχουν ενταχθεί σε κάποια από τις ομάδες προτεραιότητας.

Το ραντεβού που θα προτείνεται στον πολίτη από το κράτος θα μπορεί να αλλάζει, ενώ από την αρχή πρέπει να κλείνεται το ραντεβού και για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αναγνωστόπουλος ανήκει στους πρώτους 45 αξιωματούχους που θα εμβολιαστούν.