Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» διασταυρώνοντας τα ξίφη τους γύρω από το θέμα.

«Μετά από μία δύσκολη για όλους μας χρονιά, μέσα στην οποία είδαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας να νοσούν και να καταλήγουν, είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει αισιοδοξία για την επιστροφή σε μία καινούρια κανονικότητα. Θα πρέπει όλοι να εμπιστευτούμε τους ειδικούς και τους επιστήμονες που διαβεβαιώνουν για την ασφάλεια των εμβολίων» δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη με φόντο την άφιξη των εμβολίων στη χώρα μας και λίγο πριν την εφαρμογή του σχεδίου «Ελευθερία».

Από τη μεριά του ο κ. Παππάς αφού τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ θετικό γεγονός, θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για ορισμένα κυβερνητικά στελέχη για να κάνουν το «εμβόλιο της αλήθειας»:

«Ξεκινήσαν να λένε πως θα γίνονται 2 εκατομμύρια εμβολισμοί τον μήνα, πήγαμε στο 1  εκατομμύριο, μετά στις 300 χιλιάδες και τώρα έφτασαν στην Ελλάδα μόλις 9 χιλιάδες. Όλο αυτό που είδε ο κόσμος, αφορά την άφιξη δύο κιβωτίων με εμβόλια» δήλωσε ο κ. Παππάς χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως οι διαδικασία θα πρέπει να επιταχυνθεί άμεσα.

«Θα θέλαμε να δούμε τις αρχικές κυβερνητικές εξαγγελίες να υλοποιούνται. Μέχρι να υλοποιηθούν οι αρχικοί σχεδιασμοί υπάρχει ένα επικίνδυνο χρονικό διάστημα με επισφαλή αποτελέσματα και για την οικονομία και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος,  υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός και τα φάρμακα τα οποία περιμένουν έγκριση από την ΕΕ είναι η ελπίδα μας απέναντι στη μάστιγα του κοροναϊού και πως ο τρόπος που θα υποδεχτούμε τα εμβόλια η οργάνωση γύρω από τον εμβολιασμό των Ελλήνων πολιτών, είναι ένα ζήτημα που ο καθένας δείχνει τις πολιτικές προδιαθέσεις του.

«Αν το πρόβλημά μας είναι πράγματι ο εμβολιασμός, τότε θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι στις ανάγκες» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα τόνισε πως ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στον στρατηγικό σχεδιασμό και εφαρμογή των εμβολιασμών.