Ο Δήμος Πειραιά με αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον στολισμό της πόλης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.

Χριστουγεννιάτικα δένδρα, λαμπιόνια, παραδοσιακά καραβάκια, στολίδια και 3d κατασκευές κοσμούν ήδη γειτονιές όπως τα Καμίνια, την Παλαιά Κοκκινιά, την Αγία Σοφία, τα Μανιάτικα κ.α., προκειμένου να φτάσει η μαγεία και η λάμψη των εορτών όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στις γειτονιές, σύμφωνα με τα μέτρα που είναι σε ισχύ για την προστασία από την πανδημία του κοροναϊού.








Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης βρέθηκε σε στολισμένες γειτονιές της πόλης, όπως τα Καμίνια και την Παλαιά Κοκκινιά.

Ο κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε σε δήλωσή του:

«Ήταν επιλογή μας τα φετινά Χριστούγεννα να γίνει η πόλη πιο φωτεινή, πιο χαρούμενη, ώστε να δημιουργήσουμε εορταστική ατμόσφαιρα σε κάθε γειτονιά, αυτή τη δύσκολη περίοδο. Στόχος μας ήταν εν μέσω πανδημίας και όλων όσων βιώνουμε ως χώρα, ως πόλη, ως παγκόσμια κοινότητα, να «ανεβάσουμε» την ψυχολογία του κόσμου και να δώσουμε μηνύματα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε μια σημαντική προσπάθεια σε επίπεδο στολισμού και επειδή ο Πειραιάς δεν είναι μόνο το κέντρο, στολίσαμε στα Καμίνια, στην Παλαιά Κοκκινιά, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, στο Νέο Φάληρο, ώστε να δημιουργηθεί γιορτινό κλίμα σε κάθε γειτονιά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, αλλά κυρίως τους δύο Αντιδημάρχους, την κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και τον κ. Λεωνίδα Μανωλάκο διότι «σήκωσαν» το βάρος του στολισμού του Πειραιά, καθώς και τους οργανισμούς, τους φορείς, τα κοινωφελή ιδρύματα και τις επιχειρήσεις που συνέδραμαν για να έχουμε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι δημιουργήσαμε γιορτινή ατμόσφαιρα με τον στολισμό σε όλες τις γειτονιές, γεγονός που αποτελούσε στόχο μας, καθώς την έχουμε ανάγκη αυτή τη δύσκολη εποχή. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία».