Έλληνες οδηγοί που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Ντόβερ μιλούν στο MEGA, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί. Χιλιάδες φορτηγά έχουν μετατρέψει σε τεράστιο πάργκινγκ το αεροδρόμιο Μάντσον κοντά στο λιμάνι.

Είναι ο χώρος όπου κινητές μονάδες του στρατού αναμένεται να συνδράμουν στον έλεγχο όλων των οδηγών φορτηγών που παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Άλλοι οδηγοί κορνάρουν περιμένοντας αγανακτισμένοι επί ώρες. Η ένταση παραμένει, παρά την συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας για την συνέχεια των δρομολογίων των οδηγών, ενώ εξοργισμένοι οδηγοί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς.

Οι οδηγοί για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γαλλία πρέπει να υποβληθούν σε τεστ ή να επιδείξουν τεστ το οποίο έχει γίνει τις τελευταίες 72 ώρες.

Ένταση επικράτησε και εχθές το βράδυ με τους οδηγούς να διαμαρτύρονται για την πολύωρη αναμονή τους στα φορτηγά.

Εκατοντάδες εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και περπάτησαν κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην είσοδο του λιμανιού σφυρίζοντας και φωνάζοντας συνθήματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της χώρας θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ημέρες έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι»

Για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο Ντόβερ μίλησαν στο MEGA τρεις Έλληνες οδηγοί φορτηγών, η Μαρίνα Παπαβασιλείου, ο Αντώνης Κατσαντώνης και ο Γιώργος Κουφογιωργάκης.

Όπως ανέφεραν δεν υπάρχει υποδομή για να μπορέσουν να μείνουν όλα αυτά τα φορτηγά, που φτάνουν τις 4.000, στο αεροδρόμιο της πόλης, καθώς δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες, ενώ οι βρετανικές αρχές έχουν μεριμνήσει μόνο για δωρεάν φαγητό.