Η πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οξύνεται με αφορμή τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με email στελέχους της Folli Follie προς τον γιο του ιδιοκτήτη της εταιρείας Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, όπου αναφέρεται και στον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι είναι ενήμερος για τις ενέργειες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς για συνδρομή στη εταιρεία.

Για την υπόθεση τοποθετήθηκαν στο MEGA, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να σχολιάζεται επί της ουσίας η υπόθεση, καθώς είναι σε δικαστική διερεύνηση συμπληρώνοντας πως θα είναι πολύ προσεκτικός στην τοποθέτησή του.

Όπως epis;hmane, η υπόθεση είναι ζήτημα κυρίως πολιτικού πολιτισμού, διάκρισης εξουσιών και ηθικής πολιτικής τάξης, ζητήματα στα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ από την αρχή της θητείας της είναι πολύ προσεκτική.

Ερωτηθείς αν κατά τη γνώμη του έγινε προσπάθεια να καθυστερήσουν οι έλεγχοι για την εταιρεία, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως σε αυτά τα «εύλογα» ερωτήματα θα πρέπει να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό.

Έκανε επίσης λόγο για τα «ερωτήματα» που είχαν τεθεί τότε ως προς την Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς και γιατί δεν κινήθηκε γρηγορότερα.

Ως προς την τροπολογία που είχε περάσει και είχε ψηφιστεί και από τη ΝΔ, τόνισε ότι «ως αντιπολίτευση ρόλος μας δεν ήταν να πιέζουμε την Δικαιοσύνη προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση». Ενώ τώρα, ως κυβέρνηση «πρακτική μας είναι να επιτρέπουμε στη Δικαιοσύνη  να φέρνει γρήγορα τις υποθέσεις αυτές στο φως».

Η υπόθεση πρέπει να έρθει στη Βουλή σύμφωνα με ό,τι προβλέπεται από το Σύνταγμα αν υπάρχουν ζητήματα για πολιτικά πρόσωπα είτε εν ενεργεία είτε κατά τη διάρκεια της θητείας τους, προσέθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Η υπόθεση πρέπει μάλιστα να τελειώσει γρήγορα, καθώς όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, κατανοεί και τους συναδέλφους από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που «δεν μπορούν να μείνουν οιονεί με μια κατηγορία στο κεφάλι τους».

Αλεξιάδης: Προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής ατζέντας

Από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης έκανε λόγο για προσπάθεια αλλαγής πολιτικής ατζέντας για να κρυφτούν τα ζητήματα διαχείρισης της πανδημίας κάτω από την ιστορία της Folli Follie, υπόθεση που «ξαφνικά κυριάρχησε στο δημόσιο λόγο».

«Εμείς ξεκαθαρίζουμε: Όλα στο φως, δεν θέλουμε να κρυφτεί τίποτα. Η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξιάδης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι άλλο είναι η διερεύνηση της υπόθεσης κι άλλο η πολιτική εκμετάλλευση που θέλουν κάποιοι.

«Ως ΣΥΡΙΖΑ εμπιστευόμαστε τους δικαστικούς λειτουργούς», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Αλεξιάδης σημειώνοντας πως τα στελέχη που θίγονται ήδη έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον δημοσιευμάτων. Και προσθέτοντας πως ό,τι αναφέρεται σε κάποιο email δεν τεκμαίρεται ότι είναι και αληθές αλλά θα διερευνηθεί.

Τέλος ο κ. Θεοχάρης ερωτηθείς σχετικά με την αεροπορική σύνδεση της χώρας με το Λονδίνο τόνισε ότι δεν προβλέπεται απαγόρευση πτήσεων.

Αναφέρθηκε τέλος στο πλαίσιο ενίσχυσης των επιχειρήσεων του τουρισμού.