Προσαρμοσμένο στις πρωτοφανείς φετινές συνθήκες είναι και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αυξημένη η κίνηση σε κρεοπωλεία και στην Βαρβάκειο Αγορά, όπου φέτος έχουν την τιμητική τους φέτος οι τηλεφωνικές παραγγελίες. Οι τιμές στη γαλοπούλα και τα άλλα κρεατικά καταγράφουν μείωση περίπου κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.

«Βροχή» οι τηλεφωνικές παραγγελίες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Το βιβλίο γεμίζει με τα θέλω των πελατών. Τα προϊόντα παρασκευάζονται από τους κρεοπώλες.

«Θεωρείται ναι click away, μας παίρνει τηλέφωνο, μας λέει τι θέλει για πότε το θέλει, εμείς τα ετοιμάζουμε μέσα, τα βάζουμε σε σακούλα, τα βάζουμε στο ψυγείο με το όνομα του πελάτη».

Προπαραμονή Χριστουγέννων σήμερα και αρκετοί είναι αυτοί που έτρεξαν να προμηθευτούν το κρέας τους για το γιορτινό τραπέζι, όπως μας λένε φέτος τα πράγματα θα είναι συντηρητικά.

Οι καταναλωτές φαίνεται πως προτιμούν φέτος το γουρουνόπουλο, αλλά και αρνί με μάσκα… και όπως λένε οι ειδικοί δείχνουν ότι προσαρμόζονται στις συνθήκες…

Οι μειωμένες κατά 15 με 20% τιμές σε σχέση με πέρυσι και η καταβολή του δώρου, φαίνεται πως οδήγησαν πολλούς Αθηναίους στη Βαρβάκειο.

Το κόστος για τη γαλοπούλα κυμαίνεται μεταξύ
6 έως 7,5 ευρώ το κιλό για το αρνί από 6-8 ευρώ
Στα 3 ευρώ οι Μπριζόλες του λαιμού και
Χοιρινό χωρίς κόκκαλο στα 4 ευρώ.

Σε πολλές λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης οι πάγκοι άδειασαν από πολύ νωρίς, ξεπούλησαν τα εμπορεύματα τους αφού ο κόσμος έχει ήδη ξεκινήσει να ψωνίζει για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Το φετινό γιορτινό τραπέζι θα είναι αυστηρά οικογενειακό, διαφορετικό και σίγουρα θα έχει μία ευχή, του χρόνου τέτοιες ημέρες να μπορέσουμε ν’ ανταλλάξουμε ευχές όπως παλιά…