Γαλλικά Μέσα αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα θα ψηφισθεί νομοσχέδιο για την υγεία για την επέκταση των συνθηκών έκτακτης ανάγκης και βάζει «από την πίσω πόρτα» το διαβατήριο εμβολίου.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Γαλλίας αναμένεται να έχουν εγκρίνει το εμβόλιο κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech έως τις 26 Δεκεμβρίου μετά την έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Η Γαλλία προγραμματίζει να αρχίσει το πρόγραμμά της εμβολιασμών κατά της COVID-19 την Κυριακή. Ο Βεράν επανέλαβε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το νέο στέλεχος του κοροναϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία κυκλοφορεί στη Γαλλία.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, άρχισε να αναζοπυρώνεται το ζήτημα με το «διαβατήριο εμβολίου». Γαλλικά Μέσα αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα θα ψηφισθεί νομοσχέδιο για την υγεία για την επέκταση των συνθηκών έκτακτης ανάγκης και βάζει «από την πίσω πόρτα» το διαβατήριο εμβολίου.

«Έξι ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της εκστρατείας του εμβολιασμού η κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο νόμου στο οποίο περιέχεται άρθρο που δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να επιλέγει τις συνθήκες στις οποίες χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολίου».