Το MEGA σας μεταφέρει τις τελευταίες χριστουγεννιάτικες ειδήσεις από όλο τον πλανήτη.

Ο παίκτης με τη φανέλα «11» στο παγοδρόμιο που έχει στηθεί στην Κόκκινη Πλατεία δεν είναι άλλος από τον Βλαντίμιρ Πούτιν και στόχος του σε αυτό το παιχνίδι είναι να κάνει πραγματικότητα την ευχή του 9χρονου Ντμίτρι, για ένα παιχνίδι χόκεϊ επί πάγου με τον Ρώσο πρόεδρο.

Όπερ και εγένετο, υπό την καθοδήγηση του Ολυμπιονίκη στο άθλημα, Βαλέρι Καμένσκι… Πολλά τα γκολ, άγνωστο το σκορ, το παιχνίδι απλά έληξε με μία αναμνηστική φωτογραφία και τον ρώσο πρόεδρο να εύχεται «Καλή χρονιά!» σε όλους.

Στην Ισπανία, με όλα τα μέτρα κατά του κοροναϊού έγινε φέτος η κλήρωση του «El Gordo», του χριστουγεννιάτικου λαχείου που από το 1812 αποτελεί θεσμό στην Ισπανία.

Τηρώντας την παράδοση, μικροί μαθητές ανήγγειλαν τραγουδιστά τον τυχερό αριθμό που φέτος –μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, από όλες τις απόψεις- μοίρασε χαμόγελα και 4 εκατομμύρια στην τυχερή σειρά, 400.000 για έκαστο λαχνό. Κλασσικά, οι νικητές είναι πολλοί, από διάφορα σημεία της Ισπανίας…

Στην Κίνα, χτίστηκε στο βόρειο άκρο ένα χωριό ειδικά για τον Αϊ Βασίλη. Μπορεί να μην θυμίζει σχεδόν σε τίποτε το ονειρικό Ροβανιέμι, όμως το ενδιαφέρον των τουριστών είναι ζωηρό… παρά το ότι ο Αϊ Βασίλης δεν έχει τυπικά θέση στην κινεζική κουλτούρα!

Τέλος, χωρίς τάρανδο, αλλά πάνω σε μία καμήλα έκανε την εμφάνισή του ο αγαπημένος Άγιος των ημερών στο Ντουμπάι. Έχοντας για παρέα του μία μικρή στρατιά από κινούμενα και χαρωπά χριστουγεννιάτικα μπισκότα, έκανε τη βόλτα του, χαιρέτισε τον κόσμο και χάθηκε μέσα στη μαγική βραδιά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα…