Σε νέες ανακοινώσεις θα προβεί το απόγευμα ο Μπόρις Τζόνσον σχετικά με το μεταλλαγμένο στέλεχος Covid που ανάγκασε τη Γαλλία να κλείσει τα σύνορά της.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει από την Downing Street καθώς πάνω από 16 εκατομμύρια άνθρωποι μπήκαν σε lockdown επιπέδου 4 λίγο πριν τα Χριστούγεννα, απόφαση που δημιούργησε χάος τόσο στα αεροδρόμια, όσο και στα σύνορα της χώρας.

Σύμφωνα με την The Sun ο βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει στις 17:00 σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα).

Υπενθυμίζεται πως ο Τζόνσον αναγκάστηκε να ανακοινώσει στους ανθρώπους που ζουν σε περιοχές της κατηγορίας 4 να ακυρώσουν τα χριστουγεννιάτικα σχέδια τους και να μείνουν στο σπίτι για άλλη μια φορά.

Σύμφωνα με τις βρετανικές κυβερνητικές πηγές η μετάλλαξη του Covid-19 θα μπορούσε να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική.

Μετά από τον εσωτερικό χαμό που προκλήθηκε καθώς χιλιάδες Βρετανοί πολίτες έτρεξαν στα αεροδρόμια για να εγκαταλείψουν της πόλεις, η Γαλλία έκλεισε τα σύνορά της στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά πολλών χιλιομέτρων από φορτηγά που έπρεπε να επιστρέψουν στη Γαλλία.

Σήμερα ο Τζόνσον προεδρεύει μιας συνάντησης της Κόμπρα προκειμένου να στηθεί ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο που θα δώσει λύση στις ουρές χιλιομέτρων που παρατηρούνται στα σύνορα.