Αντίστροφα μετρά η Ευρωπαϊκή Ένωση για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού μετά το «πράσινο φως» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTEch.

Μάλιστα, η διαδικασία στο τυπικό σκέλος της τρέχει με γοργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα η έγκριση από την Κομισιόν να αναμένεται εντός της ημέρας.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έκανε λόγο για αποφασιστική στιγμή, τονίζοντας είναι ώρα η ΕΕ να δράσει γρήγορα.

«Είναι αποφασιστική στιγμή στις προσπάθειές μας να προσφέρουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια στους Ευρωπαίους. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας μόλις έδωσε θετική γνωμάτευση για το εμβόλιο Pfizer/BioNtech. Τώρα θα δράσουμε γρήγορα. Περιμένω απόφαση της Κομισιόν μέχρι το βράδυ» σημείωσε χαρακτηριστικα.

Κυριακίδου: Αυτή είναι η στιγμή της ΕΕ

«Αυτή είναι η στιγμή της ΕΕ» ανέφερε από την πλευρά της η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Ειδικότερα, η κ. Κυριακίδου σημείωσε: «Αυτή είναι η στιγμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για τον COVID-19. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας συνέστησε μια υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα προχωρήσουν τώρα επειγόντως».