Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ισπανία η διεξαγωγή μιας συναυλίας σε κλειστό χώρο στη Μαδρίτη, εν μέσω πανδημίας, με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων.

Χιλιάδες, οι θαυμαστές Ισπανού τραγουδιστή λικνίζονται στους ρυθμούς της μουσικής. Οι εικόνες που καταγράφουν θεατές με κινητά δείχνουν τον συναυλιακό χώρο στη Μαδρίτη κατάμεστο, εν μέσω πανδημίας.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασε σάλος, με χρήστες να καταγγέλλουν τους διοργανωτές και τον μητροπολιτικό δήμο της Μαδρίτης για ανεύθυνη στάση.

Η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Ισαμπέλ Αγιούσο, καθώς και θεατές της συναυλίας χαρακτηρίζουν παραπλανητικές τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μιλούν για πλήρη τήρηση των εν ισχύ περιοριστικών μέτρων.

«Η χωρητικότητα ήταν περιορισμένη στο 40%, 5.000 άτομα από τα 13.500 που είναι το σύνηθες, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας. Στην είσοδο γίνεται θερμομέτρηση, υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας, φυσικά με τη χρήση μάσκας» ανέφερε ένας από τους θεατές.

Η συναυλία έγινε εις διπλούν, το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ, στον απόηχο της προειδοποίησης του Ισπανού υπουργού Υγείας για τον κίνδυνο τρίτου κύματος του κοροναϊό στη χώρα κι ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού.