Τεράστιο πισωγύρισμα και… μαύρα Χριστούγεννα για την ΑΕΚ, που έμεινε στο 2-2 με τον Βόλο, σε ένα επεισοδιακό ματς με ανατροπές, εντάσεις και τρεις αποβολές! Η Ένωση προηγήθηκε, η ομάδα της Μαγνησίας έκανε την ανατροπή και μετά το 2-2 το παιχνίδι έγινε… ροντέο. Η ουσία είναι όμως πως η Ένωση μένει πλέον 8 βαθμούς μακριά από τον Ολυμπιακό και πηγαίνει με την πλάτη στον τοίχο στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη, στις 3 Γενάρη, μιας και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέραν της νίκης, βγαίνει από τα μισά της σεζόν εκτός τίτλου!

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς… αγριεμένη. Μόλις στο 2’ ο Γκαρσία σούταρε με δύναμη, ο Κλέιμαν απέκρουσε και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, πριν περάσει κόρνερ. Ο Τάνκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε με απευθείας κόρνερ, παίρνοντας τη… σκυτάλη από τον Γκαρσία, που το είχε κάνει στο ματς με τον Απόλλωνα! Έτσι στο 3’ η Ένωση άνοιξε το σκορ!

O Bόλος προσπάθησε να αντιδράσει και να «απαντήσει», χωρίς όμως να πετύχει κάτι το ουσιαστικό. Αντίθετα η ΑΕΚ απείλησε ξανά, αυτή τη φορά στο 12’, με ένα σουτ του Ολιβέιρα μέσα από την περιοχή που έφυγε λίγο άουτ. Στο 15’ όμως οι φιλοξενούμενοι θα βρουν το γκολ της ισοφάρισης! Θα γίνει μια σέντρα από αριστερά, ο Τσιγκρίνσκι δεν θα μπορέσει να απομακρύνει και ο Φεράρι θα νικήσει τον Τσιντώτα για το 1-1!

Το γκολ του Βόλου αποσυντόνισε την ΑΕΚ. Και στο 21’ λίγο έλειψε να γίνει το 1-2! Ο Μπερτόλιο νίκησε τον Παουλίνιο και βγήκε απέναντι από τον Τσιντώτα, όμως πλάσαρε άστοχα στο τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Ένωσης. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει στροφές και τελικά βρήκαν το δεύτερο τέρμα στο 34’! Ο Ουάρντα με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των Κιτρινόμαυρων θα κάνει το 1-2!

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι Κιτρινόμαυροι θα χάσουν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο Μιτάι θα βρει ωραία τον Σιμάνσκι στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως το σουτ του Πολωνού μέσου θα αποκρουστεί πάνω σχεδόν στη γραμμή από τον Φεράρι.

Στο 55’ ο Βόλος θα σκοράρει ξανά, όμως το γκολ θα ακυρωθεί μετά από χρήση του VAR, καθώς ο Μπερτόλιο ήταν οφσάιντ. Ο Καρέρα πέρασε στο ματς Σάκχοφ και Ανσαριφάρντ και έκανε τη διάταξη 4-4-2. Μιας και έβλεπε πως η ομάδα του αδυνατούσε να γίνει απειλητική και ο χρόνος περνούσε.

Στο 61’ η ΑΕΚ θα αγγίξει την ισοφάριση. Ο Μιτάι θα γυρίσει πολύ ωραία στον Ολιβέιρα, αυτός θα κάνει το κοντρόλ, θα σουτάρει και τελευταία στιγμή θα κόψει ο Σάντσες. Στο 70’ η Ένωση θα κάνει το 2-2! Μετά από μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Βόλου η μπάλα θα στρωθεί στον Ανσαριφάρντ που δεν θα αστοχήσει και θα ισοφαρίσει.

Τέσσερα λεπτά μετά όμως τα δεδομένα του ματς θα αλλάξουν ξανά, καθώς ο Παουλίνιο θα αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα! Και ένα λεπτό μετά ο Βόλος θα γίνει επικίνδυνος, με το τακουνάκι του Ουάρντα να περνά λίγο άουτ. Στο 78’ η ΑΕΚ θα χάσει απίστευτη ευκαιρία για την ολική ανατροπή, ξανά με τον Ολιβέιρα! Ο Αλμπάνης θα «αδειάσει» δύο αντιπάλους, θα στρώσει στον Πορτογάλο που όμως εξ επαφής θα νικηθεί από τον Κλέιμαν.

Στο 84’ θα μείνει και ο Βόλος με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Κολόμπο αντίκρισε απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Ολιβέιρα! Ενώ στο 88’ θα αποβληθεί με απευθείας κόκκινη και ο Σάκχοφ! Με εννιά η ΑΕΚ, με δέκα ο Βόλος και το ματς… ροντέο!

Στο 90’ η ΑΕΚ θα απειλήσει ξανά πάντως. Ο Γκαρσία θα εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ από πλάγια και ο Κλέιμαν θα διώξει εντυπωσιακά στη γωνία του. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βόλος θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη, με τον Τσιντώτα να αποκρούει το εξαιρετικό πλασέ του Μπερτόλιο.