Συγκινητική είναι η ανταπόκριση και η συνεισφορά του κόσμου στον Ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας που διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2» της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με την υποστήριξη του MEGA.

Ο «Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας» αποτελεί συνέχεια των φιλανθρωπικών ενεργειών της Πειραϊκής Εκκλησίας, όπως η ετήσια συναυλία κατά της φτώχειας, που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν φέτος λόγω των ειδικών έκτακτων συνθηκών της πανδημίας που σαρώνει τη χώρα.

Ο κ. Δημήτρης Αλφιέρης, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Μητροπολιτή Πειραιώς ανέφερε πως: «ο ραδιομαραθώνιος συνεχίζεται από το πρωί με την ίδια θέρμη, το ίδιο πάθος».

Μίλησε για την αγάπη του κόσμου που του δίνεται η ευκαιρία μέσω του Ραδιομαραθωνίου να την εκδηλώσει.

«Πολλά συγχαρητήρια και στο MEGA και στη Ραδιοφωνία της Μητρόπολης Πειραιά. Είμαι συγκινημένος που είμαι σήμερα σε αυτή την υπέροχη προσπάθεια. Δύο χρόνια πριν είχα την χαρά και την τιμή να τραγουδήσω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που την θυμάμαι για τον σκοπό της. Φέτος δεν μπορούμε να έχουμε συναθροίσεις, η προσπάθεια για βοήθεια κι αλληλεγγύη δεν σταματά» ανέφερε ο τραγουδιστής, Ηλίας Βρεττός.

«Η φτώχεια έχει χτυπήσει την πόρτα του καθενός μας. Με όποιον τρόπο μπορούμε, ακόμα και με 2 λεπτά, 1 ευρώ μπορούμε να βοηθήσουμε» πρόσθεσε.

Από πλευράς του, οι δημοσιογράφοι του MEGA, Στέλλα Γκαντώνα και Ντίνος Σιωμόπουλος περιέγραψαν τη δική τους εμπειρία συμμετοχής σε αυτόν τον ραδιομαραθώνιο αγάπης.

«Είναι τιμητικό που εμείς εδώ, να μιλάμε με τον κόσμο… Οι άνθρωποι που βάζουν τα χρήματα είναι από το υστέρημά τους. Στέλνουμε λοιπόν ένα μήνυμα, ό,τι σας περισσεύει να έρθετε να βοηθήσετε ανθρώπους να κάνουν Χριστούγεννα, να χαμογελάσουν…».

«Με την προσπάθεια και τη δύναμη όλων, θα τα καταφέρουμε. Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ. Νιώθουμε συγκινημένοι. Είναι δύσκολα τα φετινά Χριστούγεννα για όλους… Μην σκεφτόμαστε ότι δεν θα συμβεί σε εμάς, κάτι που συμβαίνει στον διπλανό μας».

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και σε τρόφιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, καθώς έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός προϊόντων έξω από την Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Ένα φορτηγό με προσφορές αγάπης. Άνθρωποι φέρνουν στο σημείο σακούλες με τρόφιμα για τα συσσίτια όπου 7.500 άνθρωποι σιτίζονται καθημερινά.