Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της Folli Follie, μετά τα σημαντικά ευρήματα του διαχειριστικού ελέγχου με αναφορές σε πολιτικά ονόματα τα οποία παραπέμπουν σε δύο πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και δύο πρώην βουλευτές του ίδιου κόμματος, οι οποίοι φέρονται να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να επιτευχθεί είτε πάγωμα της υπόθεση της Folli Follie, είτε να φρενάρουν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Στον εισαγγελέα τα στοιχεία

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται ήδη η ενδιάμεση έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας που διενήργησε την έρευνα για τη Folli-Follie και εντόπισε μία σειρά από στοιχεία που δείχνουν προς την πλευρά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων του ΣΥΡΙΖΑ , τα οποία φέρονται να λειτουργούσαν προς όφελος της εταιρείας την ώρα που είχε ήδη αποκαλυφθεί η υπόθεση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αφού μελετήσει τα στοιχεία του φακέλου είναι αρμόδιος να αποφασίσει αν η δικογραφία θα πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή, τα μέλη της οποίας έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα εκ του Συντάγματος να ερευνήσουν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Ποιοι φέρονται ως εμπλεκόμενοι

Στην πολυσέλιδη έκθεση που αριθμεί περισσότερες από 200 σελίδες αξιοποιείται σειρά από ηλεκτρονικά αρχεία που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε υπολογιστές εργαζομένων της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα επίμαχα e mail περιλαμβάνονται επίθετα, όχι μικρά ονόματα, που παραπέμπουν σε δύο πρώην υπουργούς και δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίοι φέρονται να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να επιτευχθεί είτε πάγωμα της υπόθεση της Folli Follie είτε να φρενάρουν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Και όλα αυτά με βάση τα ευρήματα της έρευνας, φέρονται να λαμβάνουν χώρα τον Μάιο του 2018 ενώ είχε ήδη ξεσπάσει πριν από λίγο καιρό το σκάνδαλο της Folli Follie που έχει οδηγήσει στη φυλακή τους δύο ιδρυτές της εταιρείας.

Τι αναφέρουν τα επίμαχα email

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα επίμαχα email φαίνεται ότι υπάλληλος της εταιρείας Ν.Σ. είχε διαρκή επικοινωνία με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και σε αυτά αναφέρονται:

«Κύριε Τζώρτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοική μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή.

Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα.»

Σε άλλο email με παραλήπτη πάλι τον Tζώρτζη Κουτσολιούτσο και ημερομηνία 11 Μαίου 2018 αναφέρεται, όπως προκύπτει από τη δικογραφία ότι:

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο ….. (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο …., ο ….ο κ . ….από το στενό περιβάλλον( σ.σ αναγράφονται τα τέσσερα ονόματα που παραπέμπουν σε πρώην υπουργούς και βουλευτές τπυ Συριζα). Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος).»

Στην ίδια δικογραφία, με βάση τα email προκύπτει ότι στις 29 Μαίου του 2018 και ώρα 18.10 το απόγευμα , ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να ενημερώνει μέσω email για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τα ΚΑΕ το οποίο email, σύμφωνα πάντα με τον υπάλληλο της εταιρείας ότι του το έστειλε ένα από τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα.