Εκτάκτως την Παρασκευή με «ΤΟ ΒΗΜΑ»,  Αρκάς: Ημερολόγιο Τοίχου 2021, GEO & BHMAGAZINO

Εκτάκτως την Παρασκευή με ΤΟ ΒΗΜΑ ο Αρκάς σας εύχεται Ευτυχιθμένο το 2021!

Eνα συλλεκτικό ημερολόγιο τοίχου με τις περιπέτειες του απολαυστικού Θανασάκη!

Οι σπαρταριστοί διάλογοι με τη μαμά του και τη Ρόζα, η αγάπη του για τις τηγανητές πατάτες, αλλά και ο μεγάλος του έρωτας για τη Σίσσυ!

Αφεθείτε στην παιδική αθωότητα και το αυθόρμητο χιούμορ, που τόσο έχουμε ανάγκη!

Το αυθεντικό χιούμορ είναι πιο σπάνιο από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Το δημιουργικό χιούμορ, εκείνο δηλαδή που λαμβάνει και καλλιτεχνική μορφή, αναγνωρίσιμη και δημοφιλή, είναι ακόμη σπανιότερο. Αυτό ακριβώς το πολυδιάστατο πράγμα ενσαρκώνει ο Αρκάς τα τελευταία σαράντα χρόνια. Ο Θανασάκης ή Σάκης ή «Αθανάθιοθ», όπως λέει ο ίδιος το όνομά του, επειδή δεν μπορεί να πει το σίγμα, ανήκει στις πρόσφατες δημιουργίες του κορυφαίου έλληνα κομίστα. Συνιστά μια δική του σπουδή πάνω στην παιδική αθωότητα, που, μοιραία, όλοι χάνουμε και στην οποία, ευτυχώς, συχνά επανερχόμαστε. Ο Θανασάκης, αυτός ο φοβερός πιτσιρικάς με τη θεληματική φράντζα, ικανός για τον πλέον συντριπτικό κυνισμό αλλά και την πιο γλυκιά τρυφερότητα, είναι η επιτομή εκείνου του μικρού και του τρελού από το οποίο, κατά το κοινώς λεγόμενο, μαθαίνουμε την αλήθεια. Ο Θανασάκης, αφελής και δηκτικός, ένα αυθόρμητο παιδί, αυτό το απίθανο ζιζάνιο, αυτός ο γκρινιάρης αισθηματίας, πρωταγωνιστεί στη νέα προσφορά του «Βήματος». Οι αναγνώστες παρακολουθούν τις περιπέτειές του κατά το 2021, ημερολογιακά, μήνα τον μήνα. Τον Ιανουάριο, με τον Χάρη, τον συνεσταλμένο φίλο του, στέκεται δίπλα σε έναν χιονάνθρωπο και δεν χάνει την ευκαιρία να εκνευρίσει τη Ρόζα (σεσημασμένη φεμινίστρια και προστάτιδα των αδυνάτων) η οποία βλέπει μια απρόσμενη εκδοχή των κοτσίδων της. Τον Φεβρουάριο ο Θανασάκης είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του. Πλην όμως δεν κοιμάται, κάτι που αναγκάζει τη μαμά του να τον απειλήσει, ανεπιτυχώς ωστόσο. Τι κρύβουν οι μεγάλοι από τους μικρούς; Πώς σχετίζεται το σεξ με τα σοκολατάκια; Ο Θανασάκης απάντα σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα τον Μάρτιο. Τον Απρίλιο αναδεικνύεται και το τεράστιο πρόβλημα του Θανασάκη: ο έρωτάς του για τη Σίσσυ. Αυτός λιώνει αλλά εκείνη αδιαφορεί. Μαθαίνει τότε που είναι το σπίτι της και ζητά από τον Αποστόλη (τον άλλο φίλο του, τον «γυαλάκια») να του γράψει σε ένα χαρτί κάτι που πιστεύει ότι θα τη συγκινήσει. Τον Μάιο τον πιάνουν τα υπαρξιακά του, ο Θανασάκης συλλογίζεται τη μοναξιά, θα τον παρηγορήσει όμως μια πολύχρωμη ιπτάμενη συντροφιά. Τον Ιούνιο ο Θανασάκης αρχίζει τα μπάνια του, προσπαθώντας να φάει κι ένα παγωτό. Τον Ιούλιο κάνει την ηλιοθεραπεία του, αλλά δεν σταματά να σκέφτεται πόσο επικίνδυνο είναι αυτό. Τον Αύγουστο πια, η ρομαντική

καρδιά του είναι βαριά, δεν αντέχει άλλο και, αναφωνώντας το εμβληματικό πλέον «Αχ Θίθυ!», πέφτει (όχι στα πατώματα αλλά) στην αμμουδιά. Μες στο φθινόπωρο γίνεται σαφές, αν μη τι άλλο, ότι το αγαπημένο του φαγητό είναι οι τηγανιτές πατάτες. Και τον Δεκέμβριο, με το βλέμμα στο καινούργιο έτος, συγκινείται από τη ανυπόκριτη δύναμη της φιλίας.

Ο Θανασάκης είναι απολαυστικός και έχει μέλλον μπροστά του!

Ακόμη,

GEO

Το πιο συναρπαστικό διεθνές περιοδικό

Ανακαλύψτε μαζί με το «GEO», όλα τα συναρπαστικά μυστικά του πλανήτη:

Περιβάλλον, οικολογία, φύση, γεωγραφία, επιστήμες, παγκόσμια ιστορία σε ένα ταξίδι-εμπειρία, στα ανεξάντλητα θαύματα της μητέρας Γης.

Δείτε τον κόσμο με διαφορετική ματιά!

Σε αυτό το τεύχος:

Νυμφαίο: Στα μονοπάτια της αρκούδας

Γενετική: Αναζητώντας τα ίχνη των προγόνων

Ιστορία: Πρόσκληση σε βυζαντινό τραπέζι

Ταξίδι: Ο άγνωστος Δούναβης

Αποψη: Ο τουρισμός μετά την πανδημία

Θρησκείες: Οι θεοί των ανθρώπων πριν από τον Χριστό

Φωτογραφία: «Χρειάζεσαι αμέτρητες ζωές για να εξερευνήσεις τα Ιμαλάια».

Ψυχολογία: Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας στους αγαπημένους μας.

Και

ΒHMAgazino.

Ρόζι Χάντινγκτον – Γουάιτλι

Το σούπερμοντελ, σύντροφος του Τζέισον Στέιθαμ, απολαμβάνει τα ωραιότερα Χριστούγεννα της ζωής της!

Και στην απλή έκδοση των €2.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή ημερολογίου: 
«Αρκάς-Θανασάκης»: €1,25