Η Ιταλία εντόπισε ασθενή που έχει προσβληθεί από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού το οποίο αναφέρθηκε από τις βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Υγείας.

Ο ασθενής επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον/την σύντροφό του με πτήση που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Και οι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση, διευκρίνισε το υπουργείο.

Οι ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να κλείνουν τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο , καθώς έχει σημάνει συναγερμός για νέο στέλεχος του ιού που εντοπίσθηκε στην Βρετανία και τον καθιστά περισσότερο μεταδοτικό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τoν ΠΟΥ μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, η ίδια μετάλλαξη του ιού Covid-19 εντοπίστηκε επίσης στις Κάτω Χώρες, τη Δανία και την Αυστραλία.

Στο μεταξύ συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις στην ΕΕ μετά την πληροφορία για μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία.

Το βράδυ της Κυριακής  ολοκληρώθηκε τηλεδιάσκεψη συνεργατών του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με εκπροσώπους των κρατών-μελών για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι στις 12.00 (ώρα Ελλάδας) έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού μηχανισμού κρίσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπό τη γερμανική προεδρία για να υπάρξει καλύτερος ευρωπαϊκός συντονισμός για αντιμετώπιση της κατάστασης, σχετικά με τη μετάλλαξη του κορωνοϊού.