Το στάδιο «Ούνικο» στη Λα Πλάτα, όπου ο Ντιέγκο Μαραντόνα καθοδήγησε τεχνικά τη Χιμνάσια Λα Πλάτα στους τελευταίους αγώνες της ζωής του, θα φέρει πλέον το όνομα του θρύλου του ποδοσφαίρου της Αργεντινής, ο οποίος πέθανε στις 25 Νοεμβρίου, σε ηλικία 60 ετών.

Αυτό είναι το δεύτερο γήπεδο στο Μπουένος Αϊρες που μετονομάστηκε προς τιμήν του «Ντιεγκίτο» μετά από το στάδιο της Αρχεντίνος Τζούνιορς, εκεί που ο Μαραντόνα έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο κυβερνήτης της επαρχίας του Μπουένος Αϊρες, Άξελ Κίσιλοφ, παρουσία του Προέδρου της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, και της αντιπροέδρου Κριστίνα Κίρσνερ.

«Ο Ντιέγκο ήταν μοναδικός (σ.σ. Unico στα ισπανικά) και αξίζει να φέρει το όνομά του αυτό το μοναδικό στάδιο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κίσιλοφ. Το εν λόγω γήπεδο, το οποίο είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στην Αργεντινή, θα φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες από το προσεχές Κόπα Αμέρικα (11 Ιουνίου-11 Ιουλίου 2021).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γήπεδο της Αρχεντίνος Τζούνιορς φέρει από το 2004 το όνομα «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», προς τιμήν του «χρυσού παιδιού» που ξεκίνησε εκεί την καριέρα του σε ηλικία 15 ετών, προτού ενταχθεί στην Μπόκα Τζούνιορς μετά από πέντε χρόνια.

Επίσης, το στάδιο «Σαν Πάολο» στη Νάπολη μετονομάστηκε πρόσφατα σε «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Εκεί ο «Ντιεγκίτο» λατρεύθηκε από τους φιλάθλους της Νάπολι, καθώς φόρεσε για επτά χρόνια τη φανέλα των «παρτενοπέι» και οδήγησε την ομάδα του ιταλικού νότου στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, ενός κυπέλλου και ενός Σούπερ Καπ Ιταλίας, καθώς και του Κυπέλλου UEFA του 1989.