Μόνο ικανοποιημένος δεν αποχώρησε από τη συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανέφερε πως οι όροι που του παρουσιάστηκαν για το κλειστό γήπεδο στον Βοτανικό είναι χειρότεροι απ’ αυτούς που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την ενασχόλησή του με τον σύλλογο.

Επιπλέον, ο Γιαννακόπουλος τόνισε πως η απόφαση για γήπεδο στον Παναθηναϊκό είναι μόνο του κόσμου και όχι όπως είπε ενός ανθρώπου που έχει οδηγήσει πολλές φορές τον σύλλογο σε αδιέξοδο, όπως ο Αλαφούζους, ενός που δεν έχει το ειδικό βάρος, όπως ο Μαλακατές, αλλά και ενός που τελεί υπό αποχώρηση, εννοώνοντας τον εαυτό του.

Επιπλέον ο Γιαννακόπουλος εξήγησε ότι η ΚΑΕ θα ορίσει εκπροσώπους στις ομάδες εργασίας για το έργο και θα συμφωνήσει στη μετακόμιση της στο Βοτανικό, αν πάνε εκεί η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

Είναι γνωστό ότι από τον περασμένο Ιούνιο ότι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους της αποχώρησης μου από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ήταν οι εξελίξεις στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης όπως επίσης και ότι ο κύκλος μου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει κλείσει. Εύλογα θα με ρωτήσετε λοιπόν γιατί είστε εδώ. ‘

Ήρθα πρωτίστως για να δω τι έχει αλλάξει από τη συμφωνία που είχα κάνει με τον πρώην πρωθυπουργό, τον νυν πρωθυπουργό, τον Δήμαρχο και όλους τους φορείς γύρω από το θέμα του Βοτανικού. Ήρθα γιατί με ενδιαφέρει το καλό του Παναθηναϊκού, το σύνολο των Παναθηναϊκών τμημάτων και ήρθα να ακούσω και την πρόταση για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να δω άμα είναι συμφέρουσα ώστε να μπει όχι στον νόμο της Διπλής Ανάπλασης αλλά σε όλο αυτό το project.

Ανάλογα με τους όρους αυτής της συμφωνίας ο Παναθηναϊκός ή θα μεγαλουργήσει και θα επανέλθει έτσι στα πρωταθλήματα ή θα είναι ταφόπλακα ή θα είναι κάτι που θα υποθηκεύει το μέλλον του Παναθηναϊκού για πάντα. Είναι μια απόφαση ζωής ο Βοτανικός για τον Παναθηναϊκό, για τα τμήματα του και για τη βιωσιμότητα του.

Ως εκ τούτου θεωρώ ότι κανένα από τα φυσικά πρόσωπα που σήμερα που διοικούν τον Παναθηναϊκό ή εμπλέκονται με τον Παναθηναϊκό ούτε πρέπει αλλά ούτε μπορούνε να πάρουν τόσο σημαντικές αποφάσεις. Ο ένας έχει διασύρει κατ επανάληψη το όνομα του Παναθηναϊκού εντός και εκτός γηπέδου και έχει αποδείξει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει και ο μόνος γνώμονας με τον οποίο πράττει είναι το οικονομικό συμφέρον του αλλά και η εξυπηρέτηση τρίτων, ο άλλος δεν έχει την εμπειρία, δεν έχει το ειδικό βάρος να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και σίγουρα δεν θα μπορούσα να ήμουν εγώ. Ειδικά όταν είμαι σε καθεστώς αποχώρησης και εύρεσης αγοραστή.

Οι μοναδικοί που θα μπορούσαν να πάρουν αυτοί την απόφαση είναι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, αυτοί που αποδεδειγμένα αγαπάνε τον σύλλογο, αυτοί που πηγαίνουν και πληρώνουν τη συνδρομή τους, ενδιαφέρονται για τα κοινά. Άρα για εμένα την απόφαση για το σύνολο του project θα πρέπει απαραιτήτως να πάει στην Γενική Συνέλευση των μελών του Παναθηναϊκού και αυτοί να είναι οι άνθρωποι που θα αποφασίσουν για το καλό του συλλόγου.

Άλλοι μπορούμε να έχουμε την άποψη ότι με τους όρους, γιατί σας ενημερώνω ότι έχουν αλλάξει πάρα μα πάρα πολύ οι όροι και είναι χειρότεροι από τους όρους που με ανάγκασαν να φύγω από τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για να μην είμαι ο άνθρωπος που θα υπογράψει την ταφόπλακα του Παναθηναϊκού. Πρέπει αυτή την απόφαση να την πάρει ο κόσμος του Παναθηναϊκού αλλά ο ενεργός κόσμος της ομάδας, αυτός που πληρώνει και πηγαίνει η συνδρομή του στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να πάρουν μια τέτοια απόφαση. Ούτε εγώ, ούτε ο κ. Αλαφούζος, ούτε ο κ. Μαλακατές