Άμεσα μέτρα για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας μέσω του αναγκαίου εμβολιασμού είναι ζήτημα των επόμενων μηνών.

«Έπρεπε να είχε λυθεί χθες»

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσω του αναγκαίου εμβολιασμού, όπως όλα δείχνουν είναι ζήτημα των επόμενων μηνών, όμως η αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσω της θωράκισης του δημόσιου συστήματος, είναι ζήτημα του τώρα, που έπρεπε να είχε λυθεί χθες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΚΚΕ και τόνισε:

«Απ’ αυτήν την άποψη η συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης, να κρύψει πίσω απ’ τον ερχομό του εμβολίου τις ευθύνες που έχει για να πάρει τώρα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν βοηθάει ούτε την αντιμετώπιση της πανδημίας, ούτε όμως και την απαραίτητη προετοιμασία κι ενημέρωση του λαού, ενόψει του αναγκαίου εμβολιασμού».

Εστίες υπερμετάδοσης οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι στη Δυτική Αττική

Εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού είναι οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι και αυτό επιβεβαιώνεται και στη Δυτική Αττική, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει σημαντικές ευθύνες διότι δεν αναβάθμισε το δημόσιο σύστημα Υγείας που ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ υποβαθμισμένο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ 1, το πρωί της Περασκευής, σημείωσε πως υπήρξαν πολύ σοβαρές καταγγελίες συνδικάτων για κρούσματα σε χώρους δουλειάς και πως αντί για μέτρα και ελέγχους υπήρξαν εκβιασμοί και απειλές απόλυσης.

Κρύβεται πίσω από το πιο σκληρό lockdown

Πρόσθεσε ότι αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα και να ενεργοποιήσει τον ελεγκτικό μηχανισμό κρύβεται πίσω από το πιο σκληρό lockdown στο όνομα της ατομικής ευθύνης.

Σχολιάζοντας τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ο κ. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι προσάρμοσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, στους οποίους μοιράζει ζεστό χρήμα και αξιοποιεί τον κοροναϊό για να προωθήσει σειρά αντιλαϊκών μέτρων. Ανέφερε ακόμη, ότι η αντιλαϊκή επίθεση για κυβέρνηση και κεφάλαιο δεν έχει ημερομηνία λήξης και συμπλήρωσε ότι ημερομηνία λήξη μπορεί να βάλει το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του.