Θρήνος στο «ΑΧΕΠΑ» με άλλη μια νοσηλεύτρια να καταλήγει από κορωνοϊό. Η 54χρονη δούλευε σε μονάδα Covid στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και πάλευε 3 εβδομάδες με τον φονικό ιό, αλλά δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει.

Συγγενείς της μίλησαν αποκλειστικά στο MEGA για τη μάχη που έδωσε η νοσηλεύτρια με τη νόσο.

«Το πάλεψε» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι οικείοι της, σχετικά με τη μάχη που έδωσε η θανούσα με τον φονικό ιό.

Αν και τα πρώτα συμπτώματα ξεκίνησαν ελαφρά, γρήγορα εξελίχθηκαν σε βαριά πνευμονία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η 54χρονη αρχικά νοσηλεύτηκε στο Παπανικολάου σε απλό δωμάτιο. Νιώθοντας την υγεία της να χειροτερεύει, ζήτησε να τη μεταφέρουν σε ΜΕΘ.

Με την αναπνοή της ολοένα και να λιγοστεύει, η νοσηλεύτρια μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, με την διασωλήνωσή της να κρίνεται άμεση.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της, η μη ύπαρξη ΜΕΘ στο Παπανικολάου και οι πολύτιμες ώρες που χάθηκαν μέχρι τη διασωληνώσουν, ίσως να της στοίχησαν τη ζωή.

Η 54χρονη είχε αφιερώσει τη ζωή της στο καθήκον, με τις συνεχόμενες βάρδιες για να φροντίζει τους ασθενείς του κορωνοϊού να αποδεικνύονται μοιραίες, αφού κόλλησε στο καθήκον.

Η 54χρονη που έπασχε από υποκείμενο νόσημα είχε ζητήσει να μεταφερθεί σε άλλη μονάδα, χωρίς ωστόσο το αίτημά της να γίνει δεκτό.

Ο χειρότερος φόβος της νοσηλεύτριας επαληθεύτηκε όταν κόλλησε κορωνοϊό στην ώρα του καθήκοντος.

Οι συγγενείς της που δεν κατάφεραν να την αποχαιρετήσουν, δεν μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν πως έφυγε ο δικός τους άνθρωπος από κοροναϊό, που καθημερινά αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

Η 54χρονη είναι το 13ο θύμα του φονικού ιού που ανήκει στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, με την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας να εξελιχθεί σε έναν άνισο υγειονομικό πόλεμο.