Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 1-1 στην εξ αναβολής αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής, με τους ερυθρόλευκους να χάνουν μια μοναδική ευκαιρία να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο από τους διώκτες του στη «μάχη» για το πρωτάθλημα.

Παρότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προηγήθηκε με γκολ του Βρουσάι, δέχτηκε την ισοφάριση και αν και έχασε μεγάλες ευκαιρίες δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από τον τραγικό αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά από την Ένωση.

Ωστόσο, μπορεί να μην κέρδισε ο Ολυμπιακός αλλά συνεχίζει ένα μοναδικό αήττητο ρεκόρ επί Μαρτίνς κόντρα στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει τρεις νίκες απέναντι στην ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, ενώ έχει μία νίκη και τρεις ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ, αλλά και τη νίκη στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην Ένωση. Δηλαδή είναι αήττητος σε 8 σερί ματς κόντρα στους κιτρινόμαυρους.

Αξιοσημείωτο φυσικά είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος για ακόμη ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα, και ολοκληρώνει χωρίς ήττα το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ενώ συνολικά μετράει 20 νίκες και 8 ισοπαλίες στα τελευταία 28 παιχνίδια από την περασμένη σεζόν.