Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να ηγείται επιθετικά και να σταματά στους 22 πόντους, τον Παπαγιάννη να… καλύπτει όλο το ΟΑΚΑ στην άμυνα, τον Κασελάκη να δίνει τεράστια ενέργεια και λύσεις και τον Νέντοβιτς να… καθαρίζει οριστικά με τρία σερί τρίποντα την τέταρτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός δεν άφησε περιθώρια στην Άλμπα Βερολίνου. Επιβλήθηκε με 92-69, πήρε βαθμολογική ανάσα και άφησε πίσω του την πικρή ήττα από τη Ρεάλ και όλα όσα συνέβησαν με τη διαιτησία.

Το ματς

Η Άλμπα ξεκίνησε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 4-0 χάρη σε δύο καλάθια του Σίκμα, με τον Παναθηναϊκό να απαντά άμεσα με ένα δικό του 5-0 σερί και να παίρνει το προβάδισμα. Ωστόσο τα άσχημα νέα ήρθα από τον Νέντοβιτς, ο οποίος μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του ματς συμπλήρωσε δύο φάουλ και ο Βόβορας τον τράβηξε στον πάγκο. Παπαγιάννης και Παπαπέτρου οδήγησαν τον Παναθηναϊκό επιθετικά, με τους πράσινους να ξεφεύγουν με 8 πόντους (14-6) στα μισά της πρώτης περιόδου.

Οι πράσινοι έφτασαν και στο συν 9 (17-8), αλλά η αποχώρηση από το παρκέ του Παπαγιάννη και η είσοδος από την άλλη πλευρά του Λο έφεραν την Άλμπα και πάλι σε απόσταση βολής με ένα σερί 10-2 (19-18), με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να βρίσκει λύσεις και έξω από τη γραμμή και με δύο τρίποντα από Παπαπέτρου και Ουάιτ να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο στο συν 7 (25-18).

Ο Παναθηναϊκός είχε εκρηκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Παπαπέτρου να φτάνει τους 12 εκτόξευσε τη διαφορά στο συν 11 (29-18), αλλά οι Γερμανοι επέστρεψαν γρήγορα και με ένα σερί 7-0 μείωσαν σε 29-26 με τον Παναθηναϊκό να μένει τρία λεπτά χωρίς καλάθι. Ο Παπαπέτρου έδωσε και πάλι λύσεις επιθετικά, ο Κασελάκης πρόσφερε ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση και ο Παναθηναϊκός έχτισε ξανά διαφορά 8 πόντων, 1,5 λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου και πήγε στα αποδυτήρια με το 39-32.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τρία τρίποντα στο δεύτερο μέρος από Φόστερ, Σαντ Ρος και Ουάιτ, στέλνοντας τη διαφορά τους 13 για πρώτη φορά (48-35). Η Άλμπα προσπαθούσε να αντιδράσει με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να είναι συγκεντρωμένος αμυντικά και να διατηρεί μια διαφορά κοντά στους 10 πόντους έως τα μισά της τρίτης περιόδου (50-41). Με ένα ρεσιτάλ τριών πόντων και με τον Νέντοβιτς να… απασφαλίζει πετυχαίνοντας τρία σερί, ο Παναθηναϊκός έκλεισε την τρίτη περίοδο με τη μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς, αφού βρέθηθηκε στο συν 14 (66-52).

Με τον Σαντ Ρος να επιστρέφει στο παρκέ από τον τραυματισμό του και τον Νεμάνια Νέντοβιτς να παίρνει τα πάνω του, ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στην Άλμπα να ελπίζει. Ακόμα και όταν οι Γερμανοί μείωσαν στους 7 (74-67 στο 35′), το ματς έδειχνε πως δεν μπορεί να γυρίσει. Και ένα κρεσέντο τριών πόντων το τελείωσε οριστικά, με τους πράσινους να επικρατούν με το τελικό 92-69.

Τα δεκάλεπτα: 25-28, 39-32, 66-52, 92-69