Διευκρινίσεις γιατί δεν μπήκε σε καραντίνα έδωσε ο πρωθυπουργός μέσω ανακοίνωσης του μεγάρου Μαξίμου μετά τις ανακοινώσεις της Γαλλικής προεδρίας ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί ξένοι ηγέτες που αποτέλεσαν στενές επαφές του κ. Μακρόν.

Τεστ κάθε δύο μέρες

Όπως ανακοίνωσε το μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης έχει αρνητικό τεστ το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι εκτός όλων των άλλων ο κ. Μητσοτάκης δεν μπαίνει σε προληπτική καραντίνα καθώς ήταν δεν είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο αφού όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «οι ηγέτες που μπαίνουν σε καραντίνα, είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας μέσα στην εβδομάδα».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έχει ανακοινώσει δημοσίως, υποβάλλεται σε τεστ για τον κοροναϊό κάθε δύο μέρες. Το ίδιο φυσικά έγινε και μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Το τελευταίο τεστ πραγματοποιήθηκε σήμερα και το αποτέλεσμα, όπως και σε όλα τα προηγούμενα, ήταν αρνητικό. Επίσης σημειώνεται ότι οι ηγέτες που μπαίνουν σε καραντίνα, είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας μέσα στην εβδομάδα».