Ένα ματς ο θάνατος σου, η ζωή μου! ΑΕΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν απόψε (19:30, NOVASPORTS 1 HD) τα ξίφη τους στο Ολυμπιακό Σταδιο σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Και οι δυο ομάδες προέρχονται από νίκες. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν επιβλητικά από τη Λαμία, διασύροντας τον σύλλογο της Φθιώτιδας με το ευρύ 6-0, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» με την… ψυχή στο στόμα, επικράτησαν με 4-3 του Απόλλωνα στην Ριζούπολη.

Βέβαια, είναι εμφανές πως η ΑΕΚ δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με τον Δικεφαλο να κουβαλά στην πλάτη του διαδοχικές συντριβές στην Ευρώπη, αλλά και την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Τα αποδυτήρια της Ένωσης μυρίζουν… μπαρούτι, με την καρέκλα του Μάσιμο Καρέρα να τρίζει επικίνδυνα.

Μετά από 10 αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή με 28 πόντους, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στην 4η θέση με 22 βαθμούς.

Ουσιαστικά, το ντέρμπι είναι άκρως οριακό για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα θέλει να διατηρήσει στενή επαφή με τις πρώτες θέσεις, ενώ από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι θέλουν σήμερα να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό και στο εφετινό πρωτάθλημα, αλλά και να βυθίσουν στην εσωστρέφεια τον κιτρινόμαυρο οργανισμό.

Στα αγωνιστικά, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της ΑΕΚ, αλλά δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του στο ντέρμπι (πρόβλημα με τον ώμο). Αντίθετα, εκτός έμεινε ο Χνιντ μετά από ενοχλήσεις που ένιωσε, ενώ ο Μάσιμο Καρέρα δεν πήρε μαζί του τον Βασιλαντωνόπουλο.

Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται πως πάμε σε μια ενδεκάδα είτε σε 4-3-3, είτε σε 4-2-3-1. Μια πιθανή ενδεκάδα θέλει τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ, τους Τσιγκρίνσκι – Νεντελτσιάρου στην άμυνα, τον Μπακάκη δεξιά, τον Λόπες αριστερά, τους Σιμόες, Κρίστιτσιτς και Μάνταλο στον άξονα, τον Λιβάι Γκαρσία δεξιά, τον Λιβάγια αριστερά και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στην κορυφή της κιτρινόμαυρης επίθεσης.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, ο Πέδρο Μαρτίνς υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του Κώστα Φορτούνη, αλλά και των Σεμέδο, Καμαρά, Μπρούμα. Εκτός για τους φιλοξενούμενους έμεινε ο Ρούμπεν Βινάγκρε, αλλά και οι τραυματίες Ματιέ Βαλμπουενά και Μοχάμεντ Ντρέγκερ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει στο ΟΑΚΑ τους: Σα, Κρίστινσον, Τζολάκης, Ραφίνια, Μπα, Σισέ, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Πέπε, Μασούρας, Μπρούμα, Ραντζέλοβιτς, Τιάγκο Σίλβα, Φορτούνης, Βρουσάι, Κάιπερς, Σουντανί, Ελ Αραμπί.

Στα δυο περσινά ματς του Ολυμπιακού Σταδίου, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν αήττητοι. Λευκή ισοπαλία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ στα playoffs, ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1.