Μακραίνει η «μαύρη» λίστα των υγειονομικών, που έχασαν τη ζωή τους αφού νόσησαν από κοροναϊό

Ο κλάδος θρηνεί πλέον 13 θύματα καθώς σήμερα κατέληξε νοσηλεύτρια 54 χρονών που δούλευε σε κλινική covid στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η άτυχη γυναίκα, έδινε τρεις εβδομάδες τη μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
«Έχασε τη ζωή της από τον ιό που πολεμούσε καθημερινά χωρίς φόβο» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της εκλιπούσας  και τους συναδέλφους της.

«Για εμάς είναι θύμα πολέμου, ηρωίδα αθάνατη» αναφέρει, ζητώντας να κατατάσσονται οι θάνατοι υγειονομικών  στα εργατικά ατυχήματα.

«Οργή  προκαλεί η σιωπή της κυβέρνησης. Ούτε συλλυπητήρια ακούσαμε (…) ενώ ακόμη δεν ψήφισαν διάταξη που να κατατάσσονται οι θάνατοι των συναδέλφων στα εργατικά ατυχήματα.
Οι οικογένειες των θανόντων είναι σε απόγνωση. Η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει την αντίληψη της ατομικής ευθύνης. Όταν γίνεται ένα ατύχημα στις ένοπλες δυνάμεις μιλούν για ήρωες και καλά κάνουν. Στον υγειονομικό πόλεμο οι συνάδελφοι που χάνουν τη ζωή τους, τι θεωρούνται» καταλήγει η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.