Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον εμβολιασμό για τους πολίτες και τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό.

Η κ. Σταματούλα Τσικρικά, πρόεδρος Πνευμονολόγων Ελλάδος μιλά στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το πώς θα γίνει o εμβολιασμός και την προτεραιότητα που θα δοθεί στους υγειονομικούς, και εκτιμά ότι το εμβόλιο θα έρθει στην Ελλάδα μετά τις γιορτές.

Αναφέρεται επίσης στο κατά πόσο θα εμβολιαστούν γιατροί και νοσηλευτές, τονίζοντας ότι οι υγειονομικοί που ζουν τις τραγικές στιγμές του ιού και εργάζονται στο πεδίο της μάχης βλέπουν ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Με την ενημέρωση πολιτών και υγειονομικών θα πειστούν όλοι για το εμβόλιο, σύμφωνα με την κ. Τσικρικά, και «θα μπορούμε να χαρούμε τη ζωή».

Σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα, τόνισε ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν καθώς σημειώνεται πτώση των κρουσμάτων. Παρόλα αυτά, δίνοντας μια εικόνα από το νοσοκομείο «Σωτηρία», υπογραμμίζει ότι οι κλίνες εξακολουθούν να είναι γεμάτες από ασθενείς covid. Υπάρχουν μάλιστα ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάνω από ένα μήνα.

«Καλύτερα ελεγχόμενη» είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Ρίου σε σύγκριση με άλλα νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με την κ. Καρολίνα Ακινόσογλου, λοιμωξιολόγο παν. νοσοκομείου Πατρών.

Όπως είπε στην εκπομπή, η κλινική covid είναι σε καλό ποσοστό πληρότητας και μπορεί να υποδεχθεί και άλλους ασθενείς αν χρειαστεί.

Με το εμβόλιο θα βγούμε σιγά σιγά από το τούνελ που βρισκόμαστε, είπε η κ. Ακινόσογλου, τονίζοντας ωστόσο ότι ανάμεσα στους υγειονομικούς, όπως και στην υπόλοιπη κοινωνία, υπάρχουν και εκείνοι που δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εμβολιαστούν. Παρόλα αυτά πρόκειται για μια μειοψηφία. Η πλειοψηφία των υγειονομικών έχει καταλάβει ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή στην παρούσα φάση».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA