Νέους κανόνες έχει φέρει στην αγορά η κρίση της πανδημίας αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το εμπόριο.

Το click away έχει αλλάξει τον τρόπο παραλαβής των προϊόντων, με τους καταναλωτές να στήνονται από νωρίς σε ουρές έξω από τα καταστήματα προκειμένου να παραλάβουν την παραγγελία τους.

Αύξηση των πωλήσεων παρατηρείται σε μαγαζιά που προμηθεύονται πιτζάμες και είδη ένδυσης και υπόδυσης για το σπίτι, καθώς οι πολίτες περνούν πολλές ώρες κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA, η Άννα Νίνα, ιδιοκτήτρια καταστήματος με πιτζάμες, η κατάσταση στην αγορά είναι πρωτόγνωρη.

Για την παραλαβή των προϊόντων τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με τους καταναλωτές να προσαρμόζονται και αυτοί στη νέα πραγματικότητα.

Από την άλλη πλευρά, «γονατίζουν» οι βιοτεχνίες ρούχων, καθώς έχουν σε στοκ εμπόρευμα το οποίο σε διαφορετική κατάσταση θα είχε ήδη πωληθεί.

«Η παραγωγή γίνεται καθημερινά. Όσες παραγγελίες είχαμε, μετά το lockdown έχουν ακυρωθεί όλες», επισημαίνει η Μάρθα Τσουκαλά, ιδιοκτήτρια βιοτεχνίας γυναικείων ενδυμάτων, τονίζοντας τη δυσκολία την οποία αντιμετωπίζουν παρόμοιες βιοτεχνίες.

Τα έξοδα τρέχουν, την στιγμή που τα έσοδα είναι ελάχιστα, με τις ευνοϊκές οικονομικές ρυθμίσεις να κάνουν μια τρύπα στο νερό.