Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (21:30) τη Βαλένθια και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στις παγίδες αυτού του ματς με μια ομάδα-αίνιγμα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις δύο εκτός έδρας νίκες με Μπαρτσελόνα και Ερυθρό Αστέρα και πόσο βοηθούν στην αυτοπεποίθηση:

«Πάντα οι νίκες φέρνουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη μέσα στην ομάδα. Υπάρχει καλό κλίμα. Είναι όμως και παγίδα, γιατί ο εφησυχασμός είναι πρόβλημα. Καμία ομάδα δεν μπορείς να υποτιμήσεις στην Ευρωλίγκα. Το δείχνουν τα αποτελέσματα. Είμαστε σε καλή κατεύθυνση. Έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους και όταν γίνεται αυτό είμαστε μία καλή ομάδα».

Για τη Βαλένθια και τα «κλειδιά» της νίκης:

«Είναι μία ομάδα με μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα. Έχουν δημιουργία απ’ όλους τους παίκτες. Οι παίκτες που παίζουν στο «5» εκτελούν άψογα από το τρίποντο. Εκτελούν και με πλάτη και με πρόσωπο. Είναι ομάδα με ιδιαιτερότητες και αινίγματα, γι’ αυτό πάνε και καλά. Έχουν κορμό παικτών πολλά χρόνια και είναι έμπειροι. Εκτός έδρας παίζουν ακόμα καλύτερα. Θα χρειαστούμε ένα παιχνίδι με πολλή ένταση, ενέργεια και τακτική, αν θέλουμε να κερδίσουμε».

Για το αν προτιμά να παίζει εντός ή εκτός έδρας στις διπλές αγωνιστικές:

«Δεν είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε εντός έδρας χωρίς κόσμο. Εκτός έδρας η αποστολή είναι μαζεμένη και έχουμε ένα ομαδικό πρόγραμμα. Θεωρώ πως εκτός έδρας είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, υπάρχει μία επαγρύπνηση. Το δείχνει άλλωστε και το ρεκόρ μας μακριά από το ΣΕΦ. Αυτό που θέλουμε είναι να αποκτήσουμε σταθερότητα. Όταν θα γίνει αυτό σε υψηλότερα στάνταρ, θα έχουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες ως ομάδα».

Για το ντεμπούτο του Ποκουσέφσκι στο ΝΒΑ:

«Είδα μόνο τα στιγμιότυπα. Είναι ένας παίκτης που χαίρεσαι να τον βλέπεις. Ξέρει να κινείται στο γήπεδο. Είναι ένα ευχάριστο θέαμα να παίζει. Όλοι εδώ τον αγαπάμε και περιμένουμε πώς και πώς να δούμε τι θα κάνει. Χαιρόμαστε με την εξέλιξή του».

Για το εξαιρετικό σερί των 9-0 νικών απέναντι στη Βαλένθια:

«Δεν το ήξερα καν. Δε νομίζω πως υπάρχει στο μυαλό των παικτών μου. Κανείς δεν είναι ήρεμος βλέποντας την παράδοση. Το αντίθετο μάλιστα με αυτά που βλέπουμε πως παρουσιάζει η Βαλένθια μέσα στο γήπεδο».