Η Άρσεναλ θα υποδεχθεί χωρίς κόσμο την Σαουθάμπτον το βράδυ της Τετάρτης για την 13η αγωνιστική της Premier League, καθώς το Λονδίνο μπήκε στην πιο τρίτη κατηγορία των περιορισμών κατά του κοροναϊού, μετά από την απότομη αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.

Η ομάδα του βόρειου Λονδίνου ήταν μια από τις 10 της Premier League που τους επετράπη στις αρχές του μήνα να φιλοξενούν 2.000 φιλάθλους στα εντός έδρας ματς, όταν η βρετανική πρωτεύουσα παρουσίασε σημαντική πτώση στα κρούσματα Covid-19 και ταξινομήθηκε στην κατηγορία 2, μετά το εθνικό lockdown που επιβλήθηκε για ένα μήνα.

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, όμως, ανακοίνωσε την Δευτέρα (14/12) ότι το Λονδίνο τοποθετήθηκε στην κατηγορία υψηλής επικινδυνότητας (επίπεδο 3), επικαλούμενη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, καθώς μία από τις πλουσιότερες πρωτεύουσες του κόσμου αγωνίζεται να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση ν΄ ανακοινώσουμε ότι δεν είμαστε πλέον σε θέση να δεχτούμε οπαδούς στο Εμιρέιτς για το ματς που ακολουθεί με την Σαουθάμπτον την Τετάρτη (16/12)» αναφέρει η ανακοίνωση των «κανονιέρηδων» και προσθέτει: «Όπως ισχύει έως τώρα, δεν μπορούμε να καλωσορίσουμε φιλάθλους στα επερχόμενα ματς κι επομένως δεν μπορούμε να βγάλουμε εισιτήρια μέχρι νεοτέρας».

Η ίδια απαγόρευση θα ισχύσει και στα άλλα δύο ματς της Τετάρτης στο Λονδίνο, Φούλαμ – Μπράιτον και Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Πάλας.