Συγκλονιστικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, που κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις. Ο Παναθηναϊκός κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Ρεάλ και είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε και οι Μαδρίλενοι μετά από 50 λεπτά μεγάλης μάχης, κατάφεραν να πάρουν το διπλό με 97-93 – Μεγάλο παιχνίδι από τον Νέντοβιτς, που είχε 27 πόντους.

Η εικόνα του αγώνα:

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε 4-0 με τους Αμπάλντε και Ταβάρες, με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει με τους Μακ και Παπαγιάννη και λίγο αργότερα να περνάει μπροστά με καλάθι του Ουάιτ (6-4). Οι παίκτες του Βόβορα με καλή άμυνα κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά την Ρεάλ και με τους Παπαγιάννη και Παπαπέτρου έβρισκαν σκορ στην επίθεση (11-6). Οι Ισπανοί όμως με την ποιότητα του Ράντολφ και την ευστοχία του Αμπάλντε ισοφάρισαν γρήγορα σε 11-11, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 15-14.

Εμεινε κοντά στο σκορ ο Παναθηναϊκός

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα άλλαξαν άρδην, με την Ρεάλ να βρίσκει ρυθμό στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Οι Μαδριλένοι με καλάθια των Ράντολφ και Ταβάρες βρέθηκαν στο +3 (15-18), με τον Τόμκινς λίγο αργότερα να πετυχαίνει τρίποντο και να κάνει το 23-17, δίνοντας για πρώτη φορά αέρα έξι πόντων στην ομάδα του. Σε εκείνο το σημείο ο Βόβορας έδωσε εντολή η μπάλα να περάσει στη ρακέτα, με τον Μπέντιλ να βγάζει ασπροπρόσωπο τον προπονητή του. Με 9 σερί πόντους ο Αμερικανός άσος κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό και μείωσε σε 27-26. Ο Ταβάρες έδωσε ανάσα στη Ρεάλ (26-29), αλλά ο Παπαπέτρου με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσια (29-29). Στα τελευταία δύο λεπτά οι Πράσινοι όμως έμειναν άποντοι, με την Ρεάλ να σκοράρει με τους Ταβάρες και Τόμκινς και να κλείνει το πρώτο μέρος μπροστά στο σκορ με 33-29.

Βρήκε ρυθμό η Ρεάλ

Στην τρίτη περίοδο η Ρεάλ πάτησε… γκάζι και με πέντε πόντους από τον Ταβάρες άνοιξε τη διαφορά στους 9 πόντους (29-38) και λίγο αργότερα βρέθηκε για πρώτη φορά στο +12 (31-43). Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 25’ με τρίποντο από τον Ράντολφ ανέβασαν τη διαφορά στους 14 (33-47). Ο Παναθηναϊκός έδειχνε εγκλωβισμένος στην άμυνα της Ρεάλ, η οποία στο 27’ προηγήθηκε με 52-38. Στο τελευταίο δίλεπτο όμως οι Πράσινοι κατάφεραν να βρουν σκορ και με τρίποντα από τους Παπαπέτρου, Νέντοβιτς, Μακ μείωσαν σε 46-56, με τον Μπεν Μπέντιλ 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, να μειώνει στους 8 τη διαφορά και να διαμορφώνει το 48-56, με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού.

Πήρε «φωτιά» ο Νέντοβιτς, έχασε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός

Στο τελευταίο δεκάλεπτο βγήκε μπροστά ο Νέντοβιτς, πήρε πάνω του το παιχνίδι και άρχισε ο Παναθηναϊκός να δείχνει τα… δόντια του! Ο Μπεν αρχικά μείωσε σε 50-56, ενώ στη συνέχεια με τον Νέντοβιτς να σκοράρει 8 πόντους και τον Μήτογλου άλλους δύο, οι Πράσινοι μείωσαν σε 62-60. Οι Μαδριλένοι με καλάθια από τους Ράντολφ και Γιουλ προηγήθηκαν με 66-61, αλλά ο Παναθηναϊκός με τρεις πόντους από τον Νεμάνια Νέντοβιτς και δύο από τον Παπαπέτρου ισοφάρισε σε 66-66! Ο Σέρβος μάλιστα λίγο αργότερα με 2/2 βολές, 2:43 πριν το τέλος, έκανε το 68-66 και έβαλε μπροστά στο σκορ τους Πράσινους, για πρώτη φορά μετά το τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο χρόνος κυλούσε με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες. Η Ρεάλ Μαδρίτης όμως στην τελευταία της επίθεση κατάφερε να βρει καλάθι με τον Γιουλ και να ισοφαρίσει σε 68-68. Ο Ισπανός γκαρντ, τρύπωσε στη ρακέτα του Τριφυλλιού, πήρε το ριμπάουντ και με καλάθι 14’’ πριν το τέλος ισοφάρισε το παιχνίδι. Στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού η μπάλα έμεινε στα χέρια του Νέντοβιτς και το ματς πήγε στην παράταση.

Στο +5 οι Πράσινοι, αλλά…

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα και με τρίποντο του Παπαπέτρου και δύο πόντους από τον Παπαγιάννη προηγήθηκε με 73-68. Οι φιλοξενούμενοι όμως αντέδρασαν γρήγορα και με πόντους από τους Ταβάρες, Αμπάνλτε και Τόμκινς μείωσαν στον πόντο (75-74). Λίγο αργότερα μάλιστα με γκολ-φάουλ του Αμπάλντε προηγήθηκαν με 77-75. Ο Νέντοβιτς με 2/2 βολές ισοφάρισε σε 77-77, αλλά ο Αμπάλντε με νέο καλάθι έδωσε ξανά προβάδισμα στη Ρεάλ Μαδρίτης, 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στη συνέχεια οι Ισπανοί επέλεξαν να κάνουν φάουλ στον Μποχωρίδη, με τον διεθνή γκαρντ να είναι εύστοχος και να ισοφαρίζει σε 79-79, στέλνοντας το παιχνίδι σε δεύτερη παράταση.

Δεν άντεξε το Τριφύλλι

Στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με 82-79 με μία βολή του Ρούντι και με ένα κάρφωμα του Ταβάρες, αλλά ο Νέντοβιτς με τρίποντο έφερε το ματς τα ίσια (82-82). Ο Αμπάλντε απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 82-85, με τον Παπαγιάννη να καρφώνει και να μειώνει στον πόντο (84-85). Ο Αμπάλντε στη συνέχεια κέρδισε φάουλ από τον Μποχωρίδη και με 2/2 βολές έφερε τη Ρεάλ Μαδρίτης ξανά στο +3 (84-87). Ο Νέντοβιτς με 1/2 βολές μείωσε σε 85-87, αλλά οι φιλοξενούμενοι με τέσσερις πόντους από τους Τόμκινς και Ντεκ έκαναν το 91-85, 70 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της δεύτερης παράτασης.

Ο Παπαγιάννης με τρεις πόντους μείωσε σε 88-91, αλλά ο Αμπάλντε με νέο καλάθι έφερε και πάλι τη Ρεάλ σε απόσταση ασφαλείας (88-93). Ο Παπαγιάννης με κάρφωμα μείωσε στους 3 (90-93), 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και στη συνέχεια οι Πράσινοι έκαναν φάουλ στον Τόμκινς. Αυτός με 2/2 βολές έκανε το 90-95, με τον Νέντοβιτς να πετυχαίνει τρίποντο στην επίθεση και να μειώνει στους δύο (93-95). Ο Παπαγιάννης έκανε νέο φάουλ στον Αμπάλντε, με τον Ισπανό φόργουορντ να ευστοχεί και στις δύο (93-97), να δίνει τη νίκη στη Ρεάλ και να βάζει τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων.