Πυροβολισμό του ορθού λόγου χαρακτήρισε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Καταστροφικός λόγος

Μάλιστα ο κ. Γεραπετρίτης κατηγόρησε για αντιφάσεις τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας μεταξύ άλλον το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα ψηφίσει τα εξοπλιστικά στον προϋπολογισμό αλλά την ίδια στιγμή ζητά «σκληροπυρηνική εξωτερική πολιτική με ότι αυτό σημαίνει».

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει στην οικονομία να αδειάσουμε τα ταμεία και να αυξήσουμε το χρέος και την ίδια ώρα λέει ότι πρέπει να βελτιώσουμε το λόγο ΑΕΠ προς χρέος.

«Ή θα προστατεύσουμε την υγεία και θα ακούσουμε την επιστήμη ή θα υποστεί μια ζημιά η οικονομία που θα την αναπληρώσουμε» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας στην κριτική για τα μέτρα της κυβέρνησης στην πανδημία.

Ούτε μία εποικοδομητική πρόταση

«Κατηγορώ και καταστροφή. Ήταν λόγος καταστροφικός» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «κυβερνήσατε με αυταπάτες και αντιπολιτεύεστε με ευκαιριακές σημαίες καταστροφής».

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν κατέθεσε ούτε μία εποικοδομητική πρόταση.

Μάλιστα τον κάλεσε να απαντήσει αν διαφωνεί με την αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία, τη μείωση της φορολογίας κλπ.

Ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας στις αιχμές Τσίπρας ότι η κοινωνία έχει εγκαταλείψει την κοινωνία, τόνισε ότι αγορές, επιχειρήσεις και ευρωπαϊκοί θεσμοί εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Προς αυτή την κατεύθυνση ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στον δανεισμό με ιστορικό χαμηλό επιτοκίων εν μέσω πανδημίας, την εγκατάσταση επιχειρήσεων όπως η Microsoft και η Pfizer, καθώς και την εξασφάλιση 32 δισεκατομμύρια ευρώ πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι στηρίχτηκε το ΕΣΥ και η πραγματική οικονομία από την κυβέρνηση ενώ σε ότι αφορά την εργασία η Ελλάδα είχε το πιο προωθημένο μέτρο -οριζόντιο επίδομα- σχεδόν εξισωτικό για να στηριχθούν κυρίως οι χαμηλόμισθοι.

Ο υπουργός ανέφερε ότι σε λιγότερο από 8 μήνες ψηφιοποιήθηκε ολόκληρο το κράτος και πολύ σύντομα 1000 υπηρεσίες θα έχουν ψηφιοποιηθεί.

«Κατά τον Τσίπρα όλα αυτά συνιστούν αποτυχία. Εμείς δεν υποσχόμαστε ότι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε. Ο προϋπολογισμός θα φέρει ανάπτυξη με ρεαλιστικούς όρους» κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.