Το δρομολόγιο με το τρενάκι ξεκινάει από το «spot της Σταχτοπούτας» Γκριγιέρ για να φθάσει σε έναν μεγάλο σταθμό, εκεί όπου μπορείς να επιβιβαστείς στα μεγάλα, υπερσύγχρονα τρένα που σε ανεβάζουν στο Σεν Μόριτς, στο Γκστάαντ, στο Μοντρέ και σε άλλα λαμπερά χιονοδρομικά κέντρα.

Τα πασίγνωστα ανά τον κόσμο χωριά των Ελβετικών Αλπεων θα είναι ανοιχτά για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα ιδιωτικά σαλέ αλλά και αυτά που ενοικιάζονται έναντι αστρονομικών ποσών έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται. Οι άνθρωποι προσέχουν, η φύση γύρω είναι ήσυχη, δεν ανεβοκατεβαίνουν πλέον τόσα ελικόπτερα ή ιδιωτικά αεροπλάνα. Οι Αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να τηρούνται αυστηρά.

Σκέφτομαι ότι στις Γαλλικές Αλπεις και την αριστοκρατική Μεζέβ, αγαπημένο spot της οικογένειας Ροθτσάιλντ (όταν πριν από χρόνια έκανε χειμερινές διακοπές εκεί εμβληματικός εκδότης πολιτικών εφημερίδων, κάποιοι έλεγαν «μα πού ακριβώς είναι αυτό το μέρος;»), το μεγαλύτερο και πλέον πολυτελές σαλέ στεγάζει το ξενοδοχείο Four Seasons.

Η Μεζέβ και το Σεν Μόριτς είναι από τα πιο αριστοκρατικά και «εκλεπτυσμένα» χιονοδρομικά κέντρα των Γαλλικών και Ελβετικών Αλπεων.

Στο Σεν Μόριτς μπορείς να κάνεις «τρελές βόλτες» με το κατακόκκινο έλκηθρο υψηλής τεχνολογίας, το οποίο λατρεύει ο νεαρός Θόδωρος Νιάρχος (ο μικρότερος αδελφός του Σταύρου τζούνιορ και της Ευγενίας).

Ο γοητευτικός Σταύρος τζούνιορ και η εντυπωσιακή σύζυγός του Ντάσα Ζούκοβα (πρώην κυρία Αμπράμοβιτς) επιστρέφουν στο Σεν Μόριτς, οι γονείς όμως του πρώτου, Φίλιππος και Βικτώρια, έχουν επιλέξει να κατοικούν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου στο ηλιόλουστο Λος Αντζελες…