Τη Δευτέρα  στην Ιταλία τα νέα κρούσματα κορονοϊού είναι 12.030 και 491 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 103.000 διαγνωστικά τεστ και το 11,6% προέκυψε θετικό. Χθες τα περιστατικά ήταν 17,938, με 484 θανάτους.

Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, διενεργούνται λιγότερα τεστ απ΄ότι στο παρελθόν. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 63 λιγότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 30 περισσότεροι.

Σε ό,τι αφορά τις διάφορες περιφέρειες της Ιταλίας, τα περισσότερα περιστατικά, σήμερα, καταγράφηκαν στο Βένετο (2.829), στην Εμίλια Ρομάνια (1.574) με κύρια πόλη την Μπολόνια, στο Λάτιο (1.315) με πρωτεύουσα τη Ρώμη και στην Καμπανία (1.088) με μεγαλύτερο αστικό κέντρο τη Νάπολη.

Όπως έκαναν γνωστό οι αρμόδιες αρχές, ο αριθμός των νέων μολύνσεων, στη φάση αυτή, είναι στο ίδιο επίπεδο με εκείνον της δεύτερης εβδομάδας του Οκτωβρίου, όταν άρχισε το λεγόμενο «δεύτερο κύμα».

Στο μεταξύ, οι σχολιαστές επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε Κόντε προτίθεται να εγκρίνει σειρά νέων περιοριστικών μέτρων για τις μετακινήσεις των πολιτών και τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία είναι πιθανό να ισχύσουν από την παραμονή των Χριστουγέννων, μέχρι και την Πρωτοχρονιά, με στόχο να αποφευχθεί νέο, μεγάλο κύμα μολύνσεων κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι «πρέπει να αναπτυχθεί στενότατη συνεργασία, για να νικήσουμε τον εχθρό αυτό. Μια συνεργασία διεθνούς επιπέδου, διότι ο κορονοϊός δεν γνωρίζει σύνορα, αλλά καταφέρνει να διαπερνά πολλά τείχη».