Τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στον άνοιγμα των κέντρων αισθητικής αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο MEGA εξηγώντας παράλληλα πώς γίνεται η εφαρμογή του click away.

Σχολιάζοντας την αλλαγή στην αρχική απόφαση που ήταν να μην ανοίξουν τα κέντρα περιποίησης νυχιών, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «Προσθέσαμε μέσα ασφαλείας, και έχουμε προσθέσει πλαστικό μεταξύ πελάτη και εργαζόμενου για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή λειτουργία. Είδαμε ότι είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουμε οργανωμένα από το να λειτουργούν με μαύρη εργασία».

«Δεν πιεστήκαμε από κανέναν. Κρίθηκε την Παρασκευή ότι σωστό θα ήταν να λειτουργήσουν τα κομμωτήρια, αλλά θα υπήρχε μεγάλη προσπάθεια καταστρατήγησης για τις υπηρεσίες για τα νύχια, αν δεν άνοιγαν. Ελήφθη η απόφαση να ανοίξουν, για να μπορέσουμε να επιτρέψουμε να λειτουργήσει κάτι με κανόνες. Σε μια τέτοια εποχή πολλά πράγματα κρίνονται και στην πορεία της εξέλιξης, δεν τα έχεις έτοιμα από την πρώτη στιγμή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά με το άνοιγμα, τελικά, των εμπορικών κέντρων, ο ίδιος είπε ότι «Η ΚΥΑ λέει ότι μπορούν να λειτουργήσουν στους ανοιχτούς χώρους. Η οδηγία λέει ότι εκτός των κοινόχρηστων χώρων μπορούν να δίδονται τα προϊόντα, αντιμετωπίζοντας όλα τα καταστήματα ως μία ενότητα. Λειτουργεί ένα εμπορικό κέντρο ως ένα κατάστημα».

«Το λιανικό εμπόριο δεν άνοιξε. Τα προϊόντα τα παραλάμβανε κάποιος στο σπίτι, τώρα μπορεί να τα παραλάβει από το κατάστημα. Ήταν εκατοντάδες χιλιάδες οι παραγγελίες, που δεν ήταν δυνατόν να τις ικανοποιήσουν οι ταχυμεταφορικές εταιρίες. Κατά τα άλλα όλα τα καταστήματα θεωρούνται κλειστά με κρατική εντολή, που σημαίνει ότι λαμβάνουν όλα αυτά τα κίνητρα που έχουν δοθεί», κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.