Την επικείμενη συνάντηση του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο επιβεβαίωσε ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο και απαντώντας σε ερώτηση, αποκάλυψε και τη μέρα του ραντεβού, στο οποίο θα καταθέσει την πρόταση του για την κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ για τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, ο Μπακογιάννης ανέφερε: «Έχω ζητήσει συνάντηση με την ΚΑΕ από την προηγούμενη εβδομάδα. Θα χαρώ να τους συναντήσω την Παρασκευή».

Ο Μπακογιάννης δεν ανέφερε ονομαστικά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ θα ενημερωθεί απ’ ευθείας και θα λάβει την τελική απόφαση.

Αυτό είχε επισημάνει προ ημερών και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Τριαντόπουλος, ο οποίος είχε εξηγήσει ότι το γηπεδικό είναι σοβαρό ζήτημα και αφορά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Περαιτέρω, στη δευτερολογία του στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Διπλή Ανάπλαση, ο Μπακογιάννης ανέφερε:

«Στο Μνημόνιο αναφέρονται οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει ο κάθε συμβαλλόμενος. Θέλαμε να είναι ξεκάθαρο το βάρος που αναλαμβάνει ο καθένας από εμάς. Είναι πολυταμειακό πρότζεκτ. Έχουμε τις δυνατότητες να προχωρήσουμε μπροστά.

Σε καμία περίπτωση δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Ούτε παίρνουμε λεφτά από αλλού για να τα βάλουμε στη Διπλή Ανάπλαση. Είναι χρήματα πέρα και πάνω από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Το δημόσιο συμφέρον υπηρετείται επειδή αναβαθμίζεται η περιοχή του Βοτανικού. Δεν θα την πω σκουπιδότοπο. Αυτή η περιοχή τώρα παίρνει μπρος. Έχουμε υπολογίσει ότι μπορεί να προκαλέσει άμεσες επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Κύριε Σοφιανέ, τα πάμε όλα πακέτο επειδή είναι μία παρέμβαση. Έτοιμη, ώριμη, υπάρχει το Προεδρικό Διάταγμα. Δεν έχει νόημα να τεμαχίσουμε το πακέτο. Έχουμε μελέτες και για τα Κουντουριώτικα και αυτά εντάσσονται στον σχεδιασμό μας».