Ο Αστέρας Τρίπολης πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση και «καταβροχθίζοντας» τον Ατρόμητο για 90 λεπτά, επικράτησε άνετα με 2-0 και «πάτησε» γερά στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Η ομάδα της Αρκαδίας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν ανώτερη από τους Περιστεριώτες και με σκόρερ τους Κρέσπι και Μπαράλες (πέναλτι) εδραίωσε την κυριαρχία της στο παιχνίδι, παίρνοντας το τρίποντο.

Από την άλλη η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι ήταν κατώτερη των περιστάσεων και δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Παπαδόπουλου που χρειάστηκε να επέμβει ελάχιστες φορές. Πλέον με αυτή τη νίκη ο Αστέρας ανέβηκε στην έκτη θέση με 16 βαθμούς, ενώ από την άλλη ο Ατρόμητος παρέμεινε στους 14 βαθμούς και την 9η θέση της βαθμολογίας, χάνοντας έδαφος για την πρώτη εξάδα.

Επέβαλλε τον ρυθμό του από το πρώτο λεπτό ο Αστέρας και κυριάρχησε…

Όσον αφορά το ματς, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 6ο λεπτό όταν ο Κώτσιρας γύρισε στον Μπαράλες, ο οποίος σούταρε, με τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει. Η πρώτη απειλή του Ατρόμητου ήρθε στο 12ο λεπτό όταν ο Μουνίθ προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την μπάλα. Στο ίδιο λεπτό ο Αστέρας είχε ακόμη μια καλή στιγμή με τον Μουνάφο να σουτάρει εκτός περιοχής από καλή θέση, όμως η μπάλα κόντραρε.

Στο 19′ ο Σίτο με ωραία ατομική ενέργεια, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννιώτη. Στο 28′ και ενώ ο Αστέρας έντεινε την πίεση του, ο Κρεσπί έκανε το σουτ από μακριά, η μπάλα κόντραρε σε σώμα, άλλαξε πορεία και σταμάτησε στο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Ότι δεν κατάφερε όμως ο Κρέσπι το κατάφερε ένα λεπτό αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 29ο λεπτό. Ο Κώτσιρας έκανε την σέντρα, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά και τον βρήκε κι αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των γηπεδούχων στην Τρίπολη. Στο 35′ ο Αστέρας άγγιξε το 2-0 με κεφαλιά του Μπαράλες, όμως ο Γιαννιώτης πραγματοποίησε μια σπουδαία απόκρουση, με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι. Το 1-0 του πρώτου μέρους ήταν απόλυτα δίκαιο με τον Αστέρα να είναι κυρίαρχος.

Στο ίδιο έργο θεατές και στο δεύτερο ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Ατρόμητος προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Όμως και πάλι ο Αστέρας ήταν αυτός που πίεζε με σκοπό να πετύχει και δεύτερο τέρμα και να καθαρίσει το ματς. Απείλησε κατά σειρά στο 51′ με τον Ιγκλέσιας, ο οποίος είχε δοκάρι , στο 57′ και πάλι με τον Ιγκλέσιας και στο 59′ με τον σκόρερ Κρέσπι, όμως δεν τα κατάφερε.

Οι Περιστεριώτες από την πλευρά τους παρότι ήταν πίσω στο σκορ δεν είχαν κάποια κλασική ευκαιρία μέχρι και το 68ο λεπτό, ενώ το παιχνίδι τους ήταν ιδιαίτερα σκληρό, με τον Αστέρα να έχει ωστόσο τον έλεγχο του ματς. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Αστέρας έμεινε πιο πίσω με σκοπό να κρατήσει το 1-0, με τον Ατρόμητο να έχει τον έλεγχο αλλά χωρίς να απειλεί.

Στο 84′ ο ρέφερι έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρισβάνη στον Μουνάφο, ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση και «έσκαψε» τον Γιαννιώτη για το 2-0 στο ματς, με τον Αστέρα να εδραιώνει την υπεροχή του στο ματς.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (82′ Γκαρθία), Καστάνιο, Σουάρεθ, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ρέγκις, Γκόμες, Σίτο (61′ Λουίς Φερνάντες), Μπαράλες

Ατρόμητος (Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Γούτας, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς (72′ Ρισβάνης), Νάτσος, Χαρίσης (56′ Αγκάγιεβ), Νταβιώτης, Ενσικούλου (46′ Κωτσόπουλος), Μουνίθ (56′ Ούμπιδες), Μανούσος (56′ Χριστοδουλόπουλος)