Η Διπλή Ανάπλαση συζητήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Ο Κώστας Μπακογιάννης εισηγήθηκε το πρότζεκτ, ενώ οι επικεφαλής των παρατάξεων τοποθετήθηκαν, έχοντας διαβάσει το Μνημόνιο Συναντίληψης. Οι τοποθετήσεις τους:

Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων

«Το θέμα επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να πάρουν στα χέρια τους το MoU που υπογράψαμε με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και όλους τους αρμόδιους φορείς. Νομίζω ότι διαβάζοντας το μνημόνιο οι συνάδελφοι θα έχουν διαπιστώσει ότι είναι ένα έργο δουλεμένο, μετρημένο, σωστά δομημένο αλλά με σφιχτά χρονοδιαγράμματα. Είναι ένα έργο που αφορά όλη την πόλη και όχι μόνο τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια. Δεδομένα το έργο αυτό θα ανοίξει και νέες θέσεις εργασίας. Μιλάμε για μία πληγή που κλείνουμε μετά από πάρα πολλά χρόνια. Είναι σημαντικό να έχουμε μεταξύ μας τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αφήσουμε να εννοηθεί ότι θριαμβολογούμε, καθώς γνωρίζουμε τι θα συναντήσουμε μπροστά μας. Έχουμε συναίσθηση της πολυπλοκότητας και είμαστε στη διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου για να το   συζητήσουμε, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας».

Νάσος Ηλιόπουλος, Ανοιχτή Πόλη

«Για την κάλυψη των αναγκών είναι θεμιτή η συμμετοχή του κράτους και του Δήμου. Δεν μπορεί να είναι άνευ όρων. Να εξασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Να συνεργαστεί ο Δήμος με τον Ερασιτέχνη. Έχουμε ερωτήματα εάν θα γίνει ένα κερδοφόρο πρότζεκτ για τις τράπεζες και τον εργολάβο. Να μάθουμε εάν το πρότζεκτ κουμπώνει στις ανάγκες του Ερασιτέχνη και του Δήμου. Αυξάνεται υπερβολικά το κόστος του εγχειρήματος από την ενσωμάτων επιχειρηματικών αναγκών. Εμείς θέλουμε να μάθουμε την τελική θέση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού».

Παύλος Γερουλάνος, Αθήνα είσαι εσύ

«Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τη Διπλή Ανάπλαση, θα είμαστε δίπλα στη δημοτική αρχή. Έχουμε ερωτήσεις για τη χρηματοδότηση. Το κόστος που λαμβάνει το κράτος και ο Δήμος είναι μεγάλα για την αβεβαιότητα που έρχεται. Είναι κονδύλια που θα λείψουν αλλού και θα βρεθούμε διλήμματα. Παρότι υποστηρίζαμε τη Διπλή Ανάπλαση, πρέπει να δούμε προσεκτικά τα επόμενα βήματα και τις λεπτομέρειες στις συμφωνίες».

Νίκος Σοφιανός, Λαϊκή Συσπείρωση

«Η υποκρισία έχει όρια. Ο φαρισαϊσμός των ιδιοκτητών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι παροιμιώδης. Ο κύριος Αλαφούζος λέει: κράτος και δήμε φτιάξε μου γήπεδο και δώστο μου για 99 χρόνια. Αυτό είναι υποκρισία. Θέλει ένα γήπεδο χωρίς να βάλει φράγκο. Αυτό είναι πρόκληση. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να παίζει με τις πλάτες των οπαδών του Παναθηναϊκού. Εμείς θεωρούμε ότι ο Ερασιτέχνης πρέπει να στηριχτεί. Μπορεί να φτιαχτεί γήπεδο στη σημερινή τοποθεσία της έδρας του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό με την ανάπλαση».

Βασίλης Καπερνάρος, Αθήνα το σπίτι μας

«Ως πνεύμα είμαστε μαζί σας. Τα άλλα θα τα βρούμε. Υπάρχει επιφυλακτικότητα από κάθε έργο, το βλέπουμε από πραγματιστική άποψη. Πρέπει να αμβλύνετε τις ημερολογίες που έχετε βάλει. Μακάρι να γίνουν στους χρόνους που έχετε βάλει, αλλά το θεωρούμε εξαιρετικά δύσκολο».

Πέτρος Κωνσταντίνου, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

«Η Διπλή Ανάπλαση εμφανίζεται ως ένα επενδυτικό σχέδιο. Αλλά αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Ο κύριος Γεωργιάδης τα κάνει όλα για να βάλει μέσα στις τράπεζες. Είναι ένα καταστροφικό σχέδιο για το περιβάλλον και τις γειτονιές».

Ντίνα Ρέππα, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

«Ο Δήμαρχος είπε ότι είναι ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα. Ο Δήμος θα δώσει εκατομμύρια ευρώ για να κερδίσουν οι επιχειρηματίες που έχουν οι ΠΑΕ. Αυτό δεν είναι Διπλή Ανάπλαση. Δεν αποδεχόμαστε τέτοια κατασκευαστικά μεγαθήρια, ούτε να χρηματοδοτηθεί από το Κράτος και τον δήμο».