Ο Ολυμπιακός απέφυγε τα μεγάλα ονόματα από το γκρουπ των ισχυρών και θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν για τη φάση των «32» του Europa League.

Ο ολλανδικός σύλλογος ήταν ένας από τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων και τερμάτισε στην πρώτη θέση, πάνω από τη Γρανάδα.

Το ταξίδι των Ολλανδών στο Europa League ξεκίνησε από τον 3ο προκριματικό γύρο, όπου απέκλεισαν τη σλοβενική Μούρα με 5-1, ενώ στα πλέι -οφ άφησαν εκτός τη Ρόζενμποργκ με 2-0.

Στη φάση των ομίλων η Αϊντχόφεν μάζεψε συνολικά 12 βαθμούς.

Νίκησε δύο φορές την Ομόνοια (1-2 και 4-0), πήρε «διπλό» μέσα στη Γρανάδα (0-1), αλλά ηττήθηκε στην Ολλανδία (1-2), ενώ το αντίθετο συνέβη με τον ΠΑΟΚ, από τον οποίον ηττήθηκε με 4-1 στη Τούμπα, αλλά κέρδισε με 3-2 εντός έδρας.

Πέρσι τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω κοροναϊού.

Φέτος βρίσκεται στη 2η θέση, με τρεις βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Άγιαξ, και μετράει μόλις μία ήττα έπειτα από 12 αγωνιστικές.

Το αστέρι της ομάδας ακούει στο όνομα του Μάριο Γκέτσε.

Ο πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική Γερμανίας αποκτήθηκε ως ελεύθερος το καλοκαίρι που μας πέρασε και ήδη κάνει τη διαφορά με τα χρώματα των Ολλανδών.

Στην άμυνα, ο Φίλιπ Μαξ κάνει τη διαφορά, ενώ το «βαρύ πυροβολικό» της επίθεσης είναι ο Ντάνιελ Μάλεν, ο οποίος ήδη μετρά 14 γκολ σε 20 συμμετοχές φέτος.

Προπονητής είναι ο 53χρονος γερμανός Ρότζερ Σμιντ, ο οποίος βρίσκεται στον ολλανδικό πάγκο από το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Τέλος, η Αϊντχόφεν ιδρύθηκε στις 31 Αυγούστου 1913 και αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ολλανδίας. έχει δε ως έδρα της το Philips Stadium χωρητικότητας 35.000 θεατών.