Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο στην Ισπανία με 87-71 και πήρε τεράστια ανάσα για τη συνέχεια της Euroleague.

Ο προπονητής των Καταλανών, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αποκάλυψε σε δηλώσεις του ότι η νίκη αυτή αποτελεί μια από τις κορυφαίες στην καριέρα του ως προπονητή.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μια από τις καλύτερες βραδιές μου στους τέσσερις μήνες που είμαι στην Μπάρτσα. Υπάρχουν επτά λεπτά που είμαι πιο πολύ χαρούμενος, γιατί βρήκαμε ένα point guard που καθοδηγούσε την ομάδα και μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Ο Έτορε άλλαξε δύο άμυνες στο δεύτερο ημίχρονο και ξέραμε πώς να επιτεθούμε, κάνοντας προσαρμογές και αντιδρώντας σωστά στο transition παιχνίδι τους.

Ήταν μια νίκη που τη χρειαζόμασταν. Δεν ήμασταν σε θέση να αρχίσουμε παίζοντας με το δικό μας τρόπο κόντρα σε έναν αντίπαλο που έπαιζε πραγματικά καλά. Είναι μια ομαδική νίκη, παίξαμε ομαδικά σε δύσκολες στιγμές. Έτσι πρέπει να παίξουμε στις κρίσιμες στιγμές της σεζόν, εάν θέλουμε να κερδίσουμε τίτλους».

Όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας: «Η Μπάρτσα είναι πάντα στην αγορά, αλλά τώρα δεν υπάρχει πρόεδρος, υπάρχει ένας διευθυντής. Ρωτήστε ό,τι θέλετε τον Νάτσο Ροντρίγκεθ».