Το σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, θα βρεθεί στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης στις 12 το μεσημέρι, στην  οποία θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός,  Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην τηλεδιάσκεψη θα πάρουν μέρος όλοι οι αρμόδιοι Υπουργοί αλλά και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Αναλυτικότερα, στη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη,  θα λάβουν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Εμβολιαστική ετοιμότητα

Όπως έχει ήδη πει ο πρωθυπουργός «έως τις 30 Δεκεμβρίου θα έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων το πρώτο εμβόλιο της Pfizer».

Θα ακολουθήσουν στις διαδικασίες – εξπρές  όσο αφορά στη διανομή του εμβολίου.

«Εντός 24ωρών θα ξεκινήσει η διανομή του. Πρέπει να πάνε εμβόλια σε διαφορετικά σημεία εμβολιασμού. Πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος»,  είπε ο κ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μαζικός εμβολιασμός στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ότι «έχουμε και τη στήριξη των ενόπλων δυνάμεων όπου κριθεί απαραίτητη. Θα υπάρξει επικοινωνιακή εκστρατεία και από την ίδια την Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων φαίνεται ότι θέλει να εμβολιαστεί.

«Ένα ποσοστό όμως είναι επιφυλακτικό. Εμείς σε αυτούς θα απευθυνθούμε. Μόνο αν εμβολιαστούμε μαζικά θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας».