«Βομβαρδισμό» τηλεφωνημάτων δέχονται τα κομμωτήρια της Θεσσαλονίκης από πελάτες που επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για την περιποίηση των μαλλιών τους μετά τις ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα για άνοιγμα των καταστημάτων του κλάδου την προσεχή Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Στη Θεσσαλονίκη – και σίγουρα όχι μόνο εκεί – επικρατεί φρενίτιδα ανάμεσα στους κατοίκους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών και Κουρείων Θεσσαλονίκης Παύλος Κολοβός εξηγεί στο ThessToday.gr ότι πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να δουλέψουν αρκετές υπερωρίες προκειμένου να καλύψουν το «χαμένο» έδαφος.

«Γίνεται πανικός με τα ραντεβού. Τουλάχιστον εγώ χωρίς να έχω προλάβει να απαντήσω στα μισά τηλέφωνα θα έχω 10 μέρες εντατικής δουλειάς, ενώ πολλές επιχειρήσεις προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον όγκο εργασίας θα δουλέψουν αρκετές υπερωρίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κολοβός, επισημαίνοντας ότι: «Μακάρι να ανοίγαμε από το Σαββατοκύριακο, έχουμε αργήσει πάρα πολύ».

«Καταστραφήκαμε αν ξανακλείσουμε»

Σημαντικό για τους πελάτες που επιθυμούν να περιποιηθούν την κόμμωσή τους είτε με κούρεμα, είτε με βάψιμο μαλλιών, είναι να γνωρίζουν και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που όρισε η κυβέρνηση: αποκλειστικά με ραντεβού και αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό «2» και τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα.

«Ήμασταν 45 μέρες κλειστά, χάσαμε πολλά χρήματα» τόνισε ο κ. Κολοβός, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι ένα 20% των κομμωτηρίων λόγω της οικονομικής καταστροφής από το lockdown θα κλείσει οριστικά μετά τις γιορτές.

Προκειμένου να μην επέλθει νέο κλείσιμο στις επιχειρήσεις του κλάδου, ο πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης ζητά από τους ιδιοκτήτες να τηρήσουν και εκείνοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να μην προκαλείται συνωστισμός εντός των μαγαζιών διότι σε περίπτωση ενός ακόμη λουκέτου, «καταστραφήκαμε. “Τελειώσαμε” αν ξανακλείσουμε, γι’αυτό κι εμείς δεν πρέπει να δώσουμε κανένα δικαίωμα», πρόσθεσε.

«Γίνεται μάχη για ένα ραντεβού»

«Γίνεται μάχη», δήλωσε στο ThessToday.gr ο ιδιοκτήτης κουρείου στη Δελφών Γιάννης Κωττούλας, προσθέτοντας ότι μόνο από τα μηνύματα που δέχεται έχει κλεισμένη όλη την εβδομάδα, εκτιμώντας παράλληλα ότι τα ραντεβού θα φτάσουν μέχρι τις 21 του μηνός και μετά.

«Έχω κάνει εκτροπή το τηλέφωνο του μαγαζιού στο κινητό μου προκειμένου να ανταπεξέλθω στα ραντεβού που ζητούν οι πελάτες», τόνισε ο κ. Κωτούλας, ενώ ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στο κομμωτήριο του Γιάννη Αφεντουλίδη στην Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Εδώ και τρεις ώρες το τηλέφωνο χτυπά ασταμάτητα από πελάτες που θέλουν να κουρευτούν. Το περίεργο είναι ότι τηλεφωνούν και άτομα που ήταν εκτός του πελατολογίου μας, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.