Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Σύλλογος Αποφοίτων «Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών στην Ευρώπη» προσκαλούν τους φίλους της πολιτισμικής εξωστρέφειας και της πολυγλωσσίας στη διαδικτυακή εκδήλωση Speak Date 2020, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020.

«Γνωρίστε τη γλώσσα που πάντοτε θέλατε να μάθετε μέσα σε 15 μόλις λεπτά. Από την ιταλική και τη ρωσική ως την ιαπωνική και την Ινδική (χίντι), στα Speak Date σίγουρα θα βρείτε τη γλώσσα ή την πολύγλωσση δραστηριότητα που σας ταιριάζει», σημειώνουν οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.

Τι όμως προλαβαίνει να μάθει κανείς μέσα σε 15 λεπτά; «Περισσότερα από όσα μπορείτε να φανταστείτε», υπόσχονται το Διδασκαλείο, η ΕΕ και ο Σύλλογος Αποφοίτων. Και εξηγούν ότι ένα μόλις 15λεπτο αρκεί για να μάθει κανείς από ένα τραγούδι του Μπόλιγουντ, μέχρι παροιμίες και τραγούδι στην αραβική, κι από τη διαφορά των λέξεων «tuli» και «tuuli» στη φινλανδική στη νορβηγική γλώσσα μέχρι το πώς γράφονται οι λέξεις «ήλιος» και «φεγγάρι» στην κινεζική.

Όποιος ενδιαφέρεται για τη δράση Speak Date-2020 μπορεί να ενημερωθεί για την ακριβή ώρα παρουσίασης της κάθε ξένης γλώσσας από τους καθηγητές στο σύνδεσμο: https://speakdate2020.reenio.eu .

Στον ίδιο σύνδεσμο θα βρει επίσης πληροφορίες για την εγγραφή του στα σχετικά προγράμματα του Πανεπιστημίου.

H συμμετοχή όλων στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.