Σε διευκρινίσεις για για το Αντικαρκινικό και Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», «που το αναφέρουν ως «κλειστό» και ότι έχει αναστείλει τα χειρουργεία του», προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση τονίζεται ότι έπειτα από εκδήλωση συρροής κρουσμάτων εντός του ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας», πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση των περιστατικών, όπως προβλέπεται, και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε κλίνες Covid του Νοσοκομείου τα μέλη του προσωπικού τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ συνεδρίασε η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος της διασποράς και να προτείνει τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Επιπλέον, κατόπιν παραγγελίας της 1ης ΥΠΕ μετέβη στο Νοσοκομείο ad hoc Επιτροπή, με επικεφαλής τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νικόλαο Σύψα, για περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης και αποφασίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Τα Τακτικά Εξωτερικά και τα Απογευματινά Ιατρεία του Νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά και δεν έχουν ανασταλεί οι τακτικές εισαγωγές, ενώ τα προγραμματισμένα ραντεβού επισκεπτών-ασθενών θα πραγματοποιηθούν κανονικά τη Δευτέρα 14/12.

Υπενθυμίζεται πως σε καταγγελίες αναφορικά με τη διασπορά κοροναϊού στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είχαν προχωρήσει οι εργαζόμενοι, μέσω παρεμβάσεων του σωματείου τους στο νοσοκομείο.