Αναμνήσεις «ζωγραφισμένες» πάνω σε λευκά τοπία που μοιάζουν με πίνακες μεγάλων ζωγράφων.

Θυμάμαι τις χορεύτριες κλασικού μπαλέτου του Ντεγκά σε έναν εξαιρετικό πίνακα, τοποθετημένο στο κυρίως σαλόνι του σαλέ Ρώσου billionaire.

Το ωραιότερο παραμένει όμως στο Σεν Μόριτζ το «Ροζ Σαλέ» της οικογένειας Νιάρχου. Ανάμεσα στους διεθνείς κροίσους οι οποίοι είχαν επισκεφθεί το always chic spot των Ελβετικών Αλπεων ήταν και ο sir Φίλιπ Γκριν.

Θορυβώδης, αγενής, βλαχομπαρόκ ο ιδιοκτήτης της χρεοκοπημένης (και με τη… βούλα εδώ και μερικές ημέρες) Arcadia, κύριος Γκριν, δεν ταίριαζε με το ήσυχο περιβάλλον και τους old money επισκέπτες.

Την ίδια χρονιά ο τροφαντός Φίλιπ επισκέφθηκε με το yacht του την Ιθάκη. Ο επιχειρηματίας είχε μάλιστα μπροστά σε γνωστούς έλληνες εφοπλιστές (ανάμεσά τους και ισχυρός shipowner ο οποίος διαθέτει κατοικία στο νησί του Οδυσσέα) επεισόδιο με βρετανό δημοσιογράφο.

Ο ρεπόρτερ του αγγλικού καναλιού τον είχε ακολουθήσει στο Ιόνιο. Η ερώτηση για τα οικονομικά προβλήματα στις εταιρείες του δεν άρεσε διόλου στον αγενή κύριο Γκριν, λάτρη του καμπανίτη με υπογραφή Armand de Brignac.

Η αγαπημένη σαμπάνια «φιγουράρει» μέσω Διαδικτύου στο ακριβότερο supermarket της Μυκόνου.

Σαμπάνια Armand de Brignac

Σαμπάνιες, χαβιάρι, φουαγκρά, και «ιδιαίτερα» εδέσματα για τα γιορτινά τραπέζια με λίγους (λόγω κορωνοϊού) καλεσμένους.

Το spot, το οποίο είναι στολισμένο σαν το… Harrods με Dj να παίζει μουσική, «στέλνει» όπως δείχνουν τα πράγματα εμπορεύματα στην Αθήνα.

Μήπως με κούριερ;