Λίγες μόλις ώρες αφότου οι ΗΠΑ σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τον κορωνοϊό, με περισσότερους από 3.000 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, ο απερχόμενος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του, έγραψε επιδεικτικά στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις συστάσεις των ειδικών και διοργάνωσε «κορονοπάρτι».

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους η Washington Post και το ABC News, δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από πάρτι του αμερικανού προέδρου, ο οποίος διανύει τις τελευταίες του μέρες στον Λευκό Οίκο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε την Τρίτη από έναν δημοσιογράφο για την εκστρατεία εμβολιασμού. «Γιατί διαμορφώνετε μια διαφορετική συμπεριφορά στον αμερικανικό λαό από αυτό που λένε οι επιστήμονες σας;» ήταν η ερώτηση.

Ο Τραμπ του απάντησε πως «είναι χριστουγεννιάτικα πάρτι και, ειλικρινά, μειώσαμε τον αριθμό πολύ σημαντικά, όπως γνωρίζετε. Βλέπω πολλούς ανθρώπους στα πάρτι να φορούν μάσκες και θα έλεγα ότι κοιτάζω το κοινό σε αυτά τα πάρτι και έχουμε πολλούς ανθρώπους που φορούν μάσκες και νομίζω ότι αυτό είναι καλό».

Συνωστισμός στα πάρτι του Τραμπ

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, το πάρτι έγινε για τον εορτασμό του Χανουκά.

Φωτογραφίες και βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στα social media δείχνουν πολλούς από τους παρευρισκόμενους στο πάρτι, παρά το γεγονός ότι φορούν μάσκες, να μην τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Φυσικά ο Τραμπ δεν φορούσε ξανά μάσκα…