Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε (20:00) με τον Ερυθρό Αστέρα στην «Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ» για την 13η αγωνιστική της Euroleague και θέλει τη νίκη για να μην πάει στράφι η σπουδαία νίκη του επί της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία πριν από δύο βράδια.

Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται πλέον στο 6-5 και με νίκη θα πατήσουν γερά στην οκτάδα της βαθμολογίας, ενώ θα ρίξουν ακόμη πιο χαμηλά τους Σέρβους, που προέρχονται από τρεις σερί ήττες στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός συνηθίζει βάσει προϊστορίας να φέρει εις πέρας τις «αποστολές» του εν μέσω «διαβολοβδομάδων», και αυτός είναι ο σκοπός και τώρα, γνωρίζοντας ότι το αποψινό ματς είναι κομβικό για τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει και τους 14 παίκτες που είναι στην αποστολή στη διάθεσή του και θα αποφασίσει λίγη ώρα πριν από το ματς ποιοι θα μείνουν εκτός 12άδας.

Ο προπονητής των Ερυθρόλευκων προσπαθεί να κρατήσει πνευματικά έτοιμους και προσγειωμένους τους παίκτες του μετά τη μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με στόχο ένα ακόμη διπλό, που θα θέσει γερές βάσεις για την οκτάδα, που είναι και ο ρεαλιστικός στόχος της φετινής σεζόν.

Από την άλλη, ο Ερυθρός Αστέρας δεν είναι σε καλό μομέντουμ, θέλει να βγάλει αντίδραση μετά τις συνεχόμενες ήττες και θα στηρίξει και πάλι το παιχνίδι του στους Λόιντ – Γουόλντεν στην περιφέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός αποστολής είναι ο Λάνγκστον Χολ λόγω τραυματισμού, ενώ λύθηκε το συμβόλαιο του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Τέιλορ Ρότσεστι.

Διαιτητές του αποψινού αγώνα είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Τζόρντι Αλιάγκα (Ισπανία).