Ο Λευτέρης Αυγενάκης παραχώρησε συνέντευξη στο crete2day και αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται με παράγοντες και φορείς, ώστε να βρεθεί μια ενωτική υποψηφιότητα για τις εκλογές της ΕΠΟ.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως είναι πολύ κοντά στο να βρεθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ μίλησε μεταξύ άλλων για την επιστροφή στις προπονήσεις στα ερασιτεχνικά αθλήματα μετά τις 7/1, ενώ στάθηκε στο μπάσκετ και στον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν θα υπάρξει επανεξέταση για το στοπ μέχρι τις 7/1: «Σε ό,τι αφορά στο προπονητικό μέρος, υπάρχει συζήτηση εφόσον οι δείκτες το επιτρέψουν να ξεκινήσουμε δειλά-δειλά την επανεκκίνηση των προπονήσεων. Αλλά είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε χρονικά το πότε. Η 7η Ιανουαρίου είναι μια ενδεικτική ημερομηνία για τη συνολική επανέναρξη».

Για το μπάσκετ: «Ο κ. Βασιλακόπουλος είναι καμιά 50αριά χρόνια πρόεδρος της ΕΟΚ. Δήλωνε περίπου 2.000 σωματεία. Ξέρετε πόσα έχουν περάσει το κατώφλι του Μητρώου μας; Περίπου στα 400, εκ των οποίων τα 250 είναι νόμιμα. Με τα σωματεία που δήλωναν γίνονταν εκλογές και διεκδικούσαν χρήματα. Δεν λέω ότι δεν υπήρχαν, αλλά πολλά από αυτά έχουν σταματήσει ή ήταν σφραγίδες. Δεν υπάρχει λοιπόν ευθύνη για όλους αυτούς τους ομοσπονδιάρχες, που τόσα χρόνια συρρικνώνεται το δίκτυο των σωματείων και δεν έβαλαν πλάτη να μπει μία τάξη, φως, μία νοικοκυροσύνη».

Τα σημερινά στοιχεία για το Μητρώο: «Έχουν προεγγραφεί 5.253 σωματεία απ’ όλα αθλήματα. Εκ των οποίων 3.800 σωματεία ολοκλήρωσαν την αίτηση. 1.453 σωματεία αναμένεται να την ολοκληρώσουν από μέρα σε μέρα. Έχουμε 3.885 αιτήσεις που έχουν ελεγχθεί και έχουμε 1.923 περιπτώσεις σωματείων που είναι απολύτως νοικοκυρεμένα και εντάξει. Το Μητρώο δίνει το δικαίωμα στο εκλέγειν μόνο στους νόμιμους. Το ό,τι δηλώσεις είσαι τελείωσε. Πλέον η κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως μόνο στους νόμιμους να είναι εκλέκτορες».

Για την προσπάθεια ανανέωσης των διοικήσεων των ομοσπονδιών: «Σήμερα διεκδικούν την προεδρία των ομοσπονδιών κορυφαίοι αθλητές, κάτι που συμβαίνει σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και εδώ ήταν απαγορευτικό».

Για την επιχορήγηση των σωματείων: «12 εκατ. ευρώ απευθείας στα ερασιτεχνικά σωματεία. Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η καταβολή που θα λάβουν όλα τα νόμιμα σωματεία. 2.500 ευρώ κάθε νόμιμο σωματείο θα λάβει βάσει της δουλειάς του. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι χρησιμοποιούμε τα χρήματα του ελληνικού λαού για εκλογικά παιχνίδια».

Για την ολιστική μελέτη: «Η ολιστική μελέτη περιέχει εξαιρετικές παρεμβάσεις. Οι προτάσεις κατά την άποψη της κυβέρνησης είναι απολύτως σωστές. Σαν ελληνική κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να τις υπηρετήσουμε. Ό,τι μας αφορά θα το νομοθετήσουμε».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ: «Η πεποίθησή μου, η ελπίδα μου και η επιδίωξή μας ως κυβέρνηση είναι να καταλήξουμε και είμαστε πολύ κοντά σε αυτό σε μία υποψηφιότητα ενωτική για πρόεδρο της ΕΠΟ, που θα καταφέρει να συνθέσει τις συγκρουόμενες, ανταγωνιστικές δυνάμεις του ποδοσφαίρου. Συναντήσεις με μεγαλοπαράγοντες και με μεσαίους και με θεσμικούς παράγοντες γίνονται πέρα των φώτων της δημοσιότητας. Προχωρούμε πολύ συστηματικά κάνοντας όλοι ένα βήμα πίσω για να βρούμε μία κοινή συνισταμένη. Γίνεται μία προσπάθεια με απόλυτη σοβαρότητα με την απόλυτη έγκριση του πρωθυπουργού».