Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να παραμείνει και αύριο, Παρασκευή ο καιρός, με ισχυρές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά.

Το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 14οC, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 12 οC, στη Θεσσαλία από 6 έως 13 οC, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 7 έως 14 οC, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 12 οC, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 14 οC, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 16 οC, στις Κυκλάδες από 12 έως 16 οC, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 17 οC και στην Κρήτη από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε νότιους και το απόγευμα θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 6 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις από το μεσημέρι, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 2 έως 4 και τοπικά στις παράκτιες περιοχές τα 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοανατολικοί 2 έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, με τη θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης να κυμαίνεται από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.